Negendarter Price, maar Littler pakt tweede Premier League-dagzege op rij

In de AO Arena in Manchester is donderdagavond de tiende avond van de Premier League Darts afgewerkt. Het was wat niveau betreft niet de beste avond ooit, één magnifieke wedstrijd verbloemde dat een beetje, maar met onder meer een negendarter kon het publiek natuurlijk wel genieten.

Kwartfinales
Nathan Aspinall en Rob Cross trapten de avond af en verdeelden de eerste legs netjes onderling. Op 4-3 wist Aspinall een eerste gaatje te slaan met een break, waarna hij het een leg later afmaakte: 6-3.

Luke Littler trad aan tegen Michael van Gerwen, die in de eerste legs geen deuk in een pakje boter gooide. Littler kwam op een 3-1 voorsprong, maar de Nederlander kwam beter in zijn spel en kwam terug tot 3-3. Daar bleef het echter bij en met nog eens drie legs - en vooral drie matige legs van Van Gerwen - pakte Littler de winst: 6-3.

Michael Smith en Luke Humphries waren als derde aan de beurt, waarbij Smith de eerste drie legs won, maar Humphries op gang kwam met een 167-finish. Het was niet genoeg om weer echt in de wedstrijd te komen en met een 117-finish maakte de uitstekend spelende Smith het af: 6-3.

De kwartfinales werden afgesloten door Gerwyn Price en Peter Wright, die beiden op een flink niveau stonden te gooien. Price speelde zich wel naar 4-2, maar Wright kwam met onder meer een 111-finish op 4-4. Price wist zich echter op tijd te herstellen en won met 6-4, wat extra zuur was voor Wright: hij gooide bijna 110 gemiddeld, gooide ál zijn dubbels en verloor alsnog.

Halve finales
Aspinall en Littler openden de halve finales, waarbij Littler een prachtige 131-finish gooide met twee keer dubbel-20. Alsof het niks was gooide de tiener er even later een 136-finish achteraan voor 5-2, maar het lukte nog niet om het af te maken. Nadat Aspinall kansen liet liggen om op 5-5 te komen lukte het dan toch, op matchdart vier maakte Littler het met 6-4 af.

Smith en Price streden om de andere finaleplaats en het was Price die fenomenaal begon: in leg drie gooide hij zelfs een snaarstrakke negendarter. Op één goede leg na wist Smith niet echt partij te bieden en met een 72-finish pakte Price de winst: 6-3.

Finale
Littler en Price gingen de strijd met elkaar aan om de dagzege en dit keer schoot Littler uit de starblokken: 3-0. Op 4-2 liet Littler een kans liggen om op matchpoint te komen, maar Price profiteerde niet en dus kwam de vicewereldkampioen alsnog op 5-2. Even liet hij nog wat kansen liggen, maar toch maakte Littler het keurig af: 6-3 en zijn tweede opeenvolgende dagzege was een feit, waarmee hij ook de leiding in de stand overnam van Humphries.