Gijzeling in Ede beëindigd, man met bivakmuts gearresteerd

Op dit moment is er een gijzeling gaande in cafe Petticoat in Ede, zo bevestigen de gemeente en de politie zojuist. Het centrum van de stad is afgesloten en 150 woningen zijn geëvacueerd.

Update 12.46 uur: De gijzeling in het café in Ede is ten einde. Dat wordt bevestigd door de politie en ook door de woordvoerder van de burgemeester van Ede.

Update 12.38: Zojuist is een vierde persoon naar buiten gekomen. Hierna kwam een vijfde persoon naar buiten die een bivakmuts droeg, deze is aangehouden door de politie. Mogelijk is hiermee de gijzeling beeindigd, maar dat is nog niet duidelijk.

Update 12.10 uur: Rond 11.15 uur hebben drie gegijzelden het pand verlaten, het lijkt te gaan om drie medewerkers van het café. De gijzeling is hiermee nog niet voorbij, maar hoeveel mensen zich nog in het café bevinden is onduidelijk.


Eerdere berichtgeving: Er zijn 'meerdere personen' gegijzeld, maar het exacte aantal is nog onbekend. Sinds vanochtend is er al een grote hoeveelheid agenten aanwezig in het centrum.

Er is sprake van een persoon die een bedreiging vormt voor zichzelf en anderen. Uit veiligheidsoverwegingen is er een oproep gedaan aan mensen in de omgeving om binnen te blijven. Of de persoon gewapend is of niet, is niet duidelijk, maar de situatie wordt als ernstig beschouwd. Op dit moment wenst de politie geen verdere details over het incident te delen.