Uitslag Feyenoord - Sparta Rotterdam

Feyenoord heeft in de Rotterdamse derby tegen Sparta Rotterdam een overwinning geboekt. In de Kuip werd het 2-0.

Sparta had duidelijk besloten zich te richten op het verdedigen en in de eerste helft was die tactiek aardig succesvol. Feyenoord had de bal maar slaagde er nauwelijks in tot kansen te komen. De beste mogelijkheid was nog voor Stengs maar die ging door een matige aanname al de mist in. Verder kwam alleen Beelen nog tot een schot wat gekeerd werd door Olij.

Vlak na rust was er wel direct een grote mogelijkheid toen Paxao na een goede voorzet van Minteh naast kopte. Even later werd diezelfde Minteh neergehaald door Warmerdam in het strafschopgebied waarna Hancko de penalty benutte. Toen snel daarna Geertruida de 2-0 maakte na een uitstekende assist van de net ingevallen Ivanusec was de wedstrijd beslist. Wieffer leek nog de 3-0 te maken maar die treffer werd afgekeurd omdat de bal zijn arm had geraakt.