Uitslag Sparta - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag een vrij eenvoudige overwinning geboekt tegen Sparta. In Rotterdam werd het 0-2 voor de ploeg van Rene Hake.

Go Ahead Eagles kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na zeven minuten opende Willum Thór Willumsson met een kopbal de score uit een voorzet van Bobby Adekanye. Vlak voor rust was Sparta dicht bij de gelijkmaker. Een terugspeelbal op de doelman van Go Ahead Eagles werd slecht verwerkt, maar Jeffrey de Lange zag de bal tot zijn opluchting net langs het doel gaan via een Sparta-speler.

Na rust verdubbelde Go Ahead Eagles de score. Victor Edvardsen maakte vanaf elf meter de 0-2 nadat even daarvoor Djevencio van der Kust in de fout ging in zijn eigen zestien. Sparta probeerde nog wel in de resterende tijd om er wat van te maken, en kreeg via Arno Verschueren een goede kans op de aansluitingstreffer. Alleen wist de aanvallende middenvelder niet te scoren en bleef Go Ahead Eagles makkelijk overeind in Rotterdam.