Uitslag FC Utrecht - PSV

In de Eredivisie heeft PSV voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden. Na zeventien overwinningen kwam het vandaag tegen FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

PSV kon vandaag het record uit 1988 verbreken door als eerste ploeg ooit in de Eredivisie zijn eerste achttien duels van het seizoen te winnen en daar leek het ook al snel naar op weg. Na een voorzet van Dest kopte Bakayoko knap raak. In de rest van de eerste helft werd het spel slordiger en kreeg Utrecht kansjes via Lammers en El Karouani maar Benitez greep goed in.

In de tweede helft schoot de thuisploeg uit de startblokken en was PSV de grip volledig kwijt. Ter Avest was dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal  belandde op de lat. Een paar minuten later schoot Boussaid wel de gelijkmaker binnen. PSV zocht daarna wel de aanval maar het bleef moeizaam. De ingevallen Lozano was met een schot tegen de onderkant van de lat nog het dichtst bij een treffer. Aan de andere kant schoot Boussaid eerst wild over en later strak langs de verre kruising. Gescoord werd er echter niet meer.

FC Utrecht

1 - 1

PSV

53' Boussaid    7' Bakayoko

Gele kaart: Toornstra, Fraulo, (FC Utrecht), De Jong, (PSV)

Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 21.727
Arbiter: Kooij