FOK! Wat een weer: sneeuw in het zuiden, elders wisselvallig

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Tot begin vanmiddag is er in het hele land, m.u.v. de Waddeneilanden, plaatselijk kans op gladheid door sneeuwresten of door bevriezing van natte weggedeelten, vooral op lokale wegen.

Vanaf het einde van de ochtend gaat het in Limburg langdurig sneeuwen en vanaf begin vanmiddag ook in het zuidoosten van Noord-Brabant. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. In Zuid-Limburg valt er vanmiddag en vanavond 5-10 cm sneeuw bij, in de heuvels kan er plaatselijk 10-15 cm sneeuw vallen. In het noorden van Limburg valt 2-5 cm en in het zuidoostelijke deel van Noord-Brabant 1-2 cm. In de loop van de nacht naar donderdag houdt het op met sneeuwen maar blijft het nog enige tijd glad door de reeds gevallen sneeuw.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is er vrij veel bewolking waar de zon eerst nog wel doorheen komt. In het noordelijk kustgebied valt er plaatselijk neerslag. Op de Wadden regen of natte sneeuw, landinwaarts wat sneeuw. Later in de ochtend gaat het in Zuid-Limburg licht sneeuwen. Verder is het droog. Verder is er kans op plaatselijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. In het midden en zuiden is er weinig wind, in het noorden staat een matige wind uit het zuidwesten, in het Waddengebied is de wind eerst (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Vanmiddag raakt het geleidelijk overal bewolkt. In Limburg en het zuidoosten van Noord-Brabant sneeuwt het de hele middag door en de sneeuw blijft daarbij ook liggen. Ook op andere plaatsen in het zuiden neemt de kans op wat lichte sneeuw toe. In het noorden en noordwesten valt nog plaatselijk regen of (natte) sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond het vriespunt, op de Wadden rond +4°C. Er is weinig wind.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met in Limburg en het zuidoosten van Noord-Brabant nog steeds langdurig sneeuw, maar wat minder dan in de middag. In Zuid-Limburg valt er vanmiddag en vanavond zo'n 5-10 cm sneeuw bij, in de heuvels plaatselijk 10-15 cm. In het noorden van Limburg valt 2-5 cm en in het zuidoostelijke deel van Noord-Brabant valt 1-2 cm. Landinwaarts is er weinig wind, aan de kust staat een matige wind uit het noorden.

Komende nacht valt er in Zuid-Limburg nog lichte sneeuw. Door de gevallen sneeuw is het in het zuidoosten glad. In de rest van het land is het een groot deel van de nacht droog. Pas tegen de ochtend neemt in de kustgebieden de kans op een winterse bui toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt vlak aan zee tot plaatselijk -7°C in het binnenland. Er is weinig wind boven land. Aan de kust staat een overwegend matige wind uit het noordwesten.

Tot morgen!

                   

In Wormerveer leek het gister te spoken! (Foto: DJMO)
In Wormerveer leek het gister te spoken! (Foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.