Uitslag PEC Zwolle - sc Heerenveen

PEC Zwolle en sc Heerenveen hebben hun eerste competitiewedstrijd in 2024 gelijkspeeld. In Zwolle werd het 2-2 tussen de beide ploegen.

Na acht minuten kwam Heerenveen in Zwolle op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Anas Tahiri en dat zou ook de ruststand zijn. In de tweede helft kwam PEC Zwolle na twintig minuten in de tweede helft langszij. Andries Noppert werd door zijn eigen verdediger aangespeeld, maar de bal stuitte net wat op, waardoor de Heerenveen-doelman de bal inleverde bij Younes Namli, die de gelijkmaker binnenschoot.

Snel na de gelijkmaker maakte Lennart Thy de 2-1 dankzij een rake kopbal en leek de thuisploeg er met de zege ervandoor te gaan. Uiteindelijk hield Heerenveen toch nog een puntje over aan het duel tegen Zwolle dankzij een doelpunt van Ché Nunnely in de extra tijd.