Pieterse wint in Zonhoven na harde valpartij Brand

Puck Pieterse heeft de Wereldbekermanche in Zonhoven gewonnen. De Nederlandse kampioene kende geen beste start door een lekke band, maar na een inhaalrace en een valpartij van Lucinda Brand reed ze naar de winst. Inge van der Heijden kwam als tweede over de streep, voor Zoe Bäckstedt.

In Zonhoven had zoals zo vaak Marie Schreiber de beste start en de Luxemburgse dook ook als eerste het veld in, waarna ze snel voorbij werd gereden door Puck Pieterse. De Nederlandse kampioene kreeg snel te maken met een lekke band en moest in de achtervolging.

Lucinda Brand nam over van Pieterse en Brand zette ook direct door. Ze had al snel een mooie voorsprong te pakken op het duo Zoe Bäckstedt en Inge van der Heijden. Pieterse volgde pas op de achtste plaats na haar lekke band, maar schoof al snel weer op naar de tweede plaats.

Brand hield haar voorsprong makkelijk vast en de Nederlandse leek ook vrij eenvoudig na de zege in Zonhoven te rijden tot ze halfweg de cross hard ten val kwam. De renster van Baloise Trek Lion kwam met haar gezicht hard in aanraking met de grond en zou daarna ook snel opgeven. Pieterse nam hierbij de leiding over en de winst voor de Nederlandse kampioene kwam niet meer in gevaar. Van der Heijden reed naar een tweede plaats, voor Bäckstedt.