World Cup-zege voor skeletonster Bos in Innsbruck

Skeletonster Kimberley Bos heeft in Innsbruck de vijfde World Cup-zege uit haar carrière bij mogen schrijven. De 30-jarige Nederlandse was de beste in de derde wedstrijd van het seizoen en neemt daarmee ook de leiding in het World Cup-klassement in handen.

Vrouwen
Bos was in de eerste run al de snelste, hoewel de Canadese Mirela Rahneva slechts één honderdste van een seconde langzamer was en de Britse Tabitha Stoecker er maar 0,04 seconden achter zat. Ook Valentina Margaglio uit Italië (+0,09) en thuisfavoriete Janine Flock (+0,10) gaven nauwelijks wat toe, maar in run twee was het voor niemand genoeg om Bos aan te kunnen vallen.

Margaglio deed nog de beste poging, maar de Italiaanse zag hoe Bos vooral onderin beduidend sneller was en aan de finish 0,17 seconden onder haar tijd door dook. Achter Margaglio behield Stoecker, tot nu toe de revelatie van het seizoen, de derde plek op 0,20 seconden, nét voor Flock (+0,21) en Rahneva (+0,22). Op plek zes en zeven stonden de Belgische Kim Meylemans (+0,35) en de Braziliaanse Nicole Silveira (+0,39), die samen een team vormen in het World Cup-circus.

Mannen
Ook bij de mannen waren de verschillen klein, maar wel iets minder klein: de Brit Matt Weston was in beide runs de snelste en klopte het Zuid-Koreaanse startkanon Jung Seung-gi met 0,15 seconden. Op enige afstand pakte de Duitser Felix Keisinger met 0,32 seconden zijn eerste podiumplek in drie jaar, voor de Brit Craig Thompson (+0,37) en de Duitser Christopher Grotheer (+0,51).