Uitslag Go Ahead Eagles - FC Twente

Go Ahead Eagles heeft zondag voor het eerst in bijna een jaar tijd een eredivisiewedstrijd verloren. De ploeg van trainer René Hake verloor met 1-3 van FC Twente.

Go Ahead Eagles had voor het laatst verloren tegen AZ in januari. Daarna werd geen competitiewedstrijd meer verloren in de Adelaarshorst. Maar tegen FC Twente begon de thuisploeg heel erg slecht aan de wedstrijd. Al in de openingsminuut keek het tegen een achterstand aan door een doelpunt van Manfred Ugalde op aangeven van Sem Steijn. Bij de 0-2 halverwege de eerste helft waren die twee spelers ook betrokken bij het doelpunt. Steijn nam de bal over van Ugalde, waarna de aanvallende middenvelder zijn negende van het seizoen binnenschoot.

In de tweede helft bracht Enric Llansana de spanning terug in de wedstrijd. De middenvelder schoot met nog twintig minuten fraai raak van afstand, maar die spanning was snel weer weg nadat Younes Taha de 1-3 maakte. Dat zou ook de eindstand zijn in Deventer.