Uitslag sc Heerenveen - Fortuna Sittard

sc Heerenveen heeft zaterdagavond met 3-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Mede door twee benutte strafschoppen van Thom Haye wonnen de Friezen in eigen huis van de Limburgers en staan weer in het linkerrijtje van de eredivisie.

Heerenveen was in de eerste helft duidelijk beter dan Fortuna Sittard en kreeg ook voldoende kansen om de score te openen, maar pas vlak voor rust kwamen de Friezen in eigen huis op voorsprong. Nadat Mitchel Dijks in de eigen zestien de bal op zijn handen kreeg mocht Thom Haye aanleggen vanaf elf meter en benutte dat buitenkansje.

In de tweede helft gingen de Limburgers in Friesland op zoek naar de gelijkmaker en waren daar via Kaj Sierhuis ook dichtbij, maar zijn inzet raakte de lat. Niet veel later zorgde Haye via een nieuwe penalty voor de 2-0 nadat Osame Sahraoui werd neergehaald. Vlak voor het einde van de wedstrijd zorgde invaller Ion Nicolaescu voor de eindstand.