Uitslag FC Volendam - Sparta

Sparta Rotterdam heeft zondag met 1-4 gewonnen bij FC Volendam. Door de overwinning staan de Spartanen stevig op de zesde plaats, Volendam staat voorlaatste.

Sparta kwam in Volendam al vroeg op voorsprong. Na zes minuten zorgde Bart Vriends voor de openingstreffer, maar lang kon de Rotterdamse ploeg niet genieten van de voorsprong, want zes minuten na de 0-1 stond het alweer gelijk via Milan de Haan. Toch ging Sparta met een voorsprong de rust in. Aan het einde van de eerste helft zorgde Joshua Kitolano met een fraai afstandsschot voor de 1-2.

Het bleef lang spannend in Volendam en de thuisploeg had de kans op de gelijkmaker via invaller Garang Kuol, waarna Vriends met zijn tweede doelpunt van de middag de wedstrijd besliste. In de extra tijd maakte Arno Verschueren nog de 1-4.