Uitslag RKC - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft zaterdag de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk gewonnen. Bij de Waalwijkers maakte doelman Etienne Vaessen zijn rentree, maar de keeper kon een nederlaag niet voorkomen: 0-1.

Etienne Vaessen maakte na ruim veertig dagen zijn rentree nadat de doelman uitviel met een blessure tegen Ajax. In het eerste deel van de wedstrijd begon RKC uitstekend aan het duel en was het een aantal maal dicht bij de openingsgoal. In de eerste 25 minuten raakte de thuisploeg twee keer de lat. Eerst via een knal van Dario Van den Buijs en ook Denilson Cleonise raakte de lat.

Terwijl RKC meerdere malen dicht bij de openingstreffer was, viel de openingsgoal aan de andere kant. Willum Willumsson zorgde voor de 0-1, maar daarna was het weer vooral RKC dat gevaarlijk was. Maar ook in de tweede helft kwam de thuisploeg niet meer tot scoren ondanks de nodige kansen, waardoor Go Ahead Eagles voor het eerst in acht maanden een uitwedstrijd wist te winnen.