Dubieuze aanwezigheid journalisten bij Hamasslachting, Mossad wil daders én hulpjes liquideren

De Mossad heeft bekend gemaakt dat iedereen die meedeed of meehielp aan de slachting van 7 oktober door hun zal worden geliquideerd. De externe 'fotograaf/journalisten' die meegingen om deze wandaden vast te leggen zullen hierbij niet worden gespaard.

Vier internationale mediabedrijven hebben ontkend dat ze voorkennis hadden van de aanvallen van Hamas op Zuid-Israël op 7 oktober, nadat een artikel van een pro-Israël mediawaakhond HonestReporting hun werk met freelance fotojournalisten uit Gaza dubieus vond.

In een artikel dat woensdag werd gepubliceerd, wees HonestReporting erop dat de aanwezigheid op 7 oktober van fotojournalisten uit Gaza in het door Hamas doorbroken grensgebied "ernstige ethische vragen" oproept. De website beweerde verder dat hun aanwezigheid "gecoördineerd zou kunnen zijn met Hamas" en vroeg zich af of de nieuwszenders "hun aanwezigheid in vijandelijk gebied goedkeurden".

Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat het bericht in Honest Reporting met grote interesse volgde. "Deze journalisten waren medeplichtig aan misdaden tegen de menselijkheid; hun acties waren in strijd met de beroepsethiek," zei het kantoor.

De voormalige Israëlische ambassadeur bij de VN Danny Danon ging nog een stap verder en riep op om de vier fotojournalisten toe te voegen aan de lijst "van deelnemers aan het bloedbad van 7 oktober" die "geëlimineerd" moeten worden door de Israëlische veiligheidsdiensten.