Uitslag Sparta - Almere City

Almere City FC heeft de derde zege in vijf duels geboekt. Ditmaal was de ploeg van Alex Pastoor te sterk voor Sparta en daarom staat Almere City nu op een knappe negende plaats.

Almere City FC kwam al vroeg op voorsprong in Rotterdam. Na een fout van doelman Nick Olij kon Thomas Robinet van dichtbij binnen tikken. Sparta kon daar weinig tegenover zetten en Almere City ging met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam Sparta een stuk beter voor de dag en kreeg Arno Verschueren de kans op de gelijkmaker. Hij omspeelde de doelman en kon voor open goal binnenschieten, maar Verschueren gleed uit. Sparta bleef aandringen, maar een kwartier voor tijd maakte Almere City de 0-2 via Kornelius Hansen. De zege voor Almere leek binnen maar in de 85ste minuut viel de aansluitingstreffer via Joshua Kitolano en werd het nog even spannend in Rotterdam, maar uiteindelijk hield Almere City de voorsprong vast.