Soumaya Sahla uit VVD gezet wegens verduisteren geld Frits Bolkestein

De VVD heeft het partijlidmaatschap van Soumaya Sahla, die lid was van de extremistische Hofstadgroep, "met onmiddellijke ingang opgezegd", meldt de partij. Sahla was werkzaam voor de VVD als expert op het gebied van deradicalisering. Het besluit tot royering komt voort uit een uitgebreid artikel in HP/De Tijd, waarin onder andere wordt beweerd dat Sahla geld heeft afgenomen van de zieke en bejaarde oud-leider van de VVD, Frits Bolkestein.

Volgens de familie Bolkestein zou het totale bedrag ongeveer 100.000 euro zijn geweest over een periode van drie jaar. Sahla ontkent echter in het artikel dat zij heeft geprofiteerd van haar mentor Bolkestein. In een verklaring schrijft de VVD: "De reden voor het beëindigen van het lidmaatschap is het recent gepubliceerde artikel in HP/De Tijd, waarin de familie Bolkestein melding maakt van grote geldbedragen die mevrouw Sahla zou hebben afgenomen van ons erelid Frits Bolkestein tijdens een kwetsbare periode. We hebben contact gehad met de familie en deze hebben de juistheid van het bericht bevestigd."

Volgens HP/De Tijd zijn er "onverklaarbare" geldopnames gedaan met de pinpas van de voormalige leider van de VVD. De familie beweert dat er in een periode van "minder dan drie jaar" ongeveer 85.000 euro aan contant geld is opgenomen.

Sahla zelf ontkent tegenover het tijdschrift dat ze heeft geprofiteerd van haar "mentor", zoals ze Bolkestein noemt. Ze zegt dat Bolkestein haar wilde financieren voor een promotietraject in Leiden.