Nipte nederlaag Oranje tegen Frankrijk

Het Nederlands Elftal heeft in de EK-kwalificatie een nipte nederlaag geleden tegen Frankrijk. In de Arena werd het 1-2.

Nederland kwam, niet voor het eerst dit jaar, al vroeg op achterstand. Na een aanval over rechts scoorde Mbappé de 0-1. Daarna deden de Fransen het lang rustig aan en Nederland was machteloos om iets terug te doen. De eerste dreiging van Oranje leidde echter direct tot een grote kans maar Veerman schoot hoog over. Vlak voor rust leek Nederland bijna de gelijkmaker te scoren toen doelman Maignan een schot van Hartman verkeerd verwerkte maar hij slaagde er nog net in de bal uit het doel te houden.

Vlak na rust werd de wedstrijd al snel beslist toen wederom Mbappé met een prachtig schot in de kruising de voorsprong verdubbelde. Bij Nederland ging een goal van Malen niet door wegens buitenspel van aangever Aké. Vlak voor tijd kwam de aansluitingstreffer er alsnog dankzij debutant Hartman maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Frankrijk is door de zege nu gekwalificeerd voor het EK, Nederland moet nu zorgen voor een goed resultaat maandag tegen Griekenland.

Nederland

1 - 2

Frankrijk

83' Hartman    7' Mbappé