Uitslag Vitesse - RKC

RKC heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Na vier eerdere nederlagen wonnen de Waalwijkers in Arnhem met 0-2.

RKC had dit seizoen nog alleen maar uit penalty's gescoord, maar tegen Vitesse in de jaarlijkse Airborne-wedstrijd kwam daar verandering in. RKC had al enkele kansen gekregen om de score te openen en vijf minuten voor rust deed Yassin Oukili dat.

In de tweede helft ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker en kreeg wat halve kansjes. Een kwartier in de tweede helft moest de thuisploeg met tien man verder na een rode kaart voor Million Manhoef. De scheidsrechter gaf in eerste instantie nog geel, maar na ingrijpen van VAR werd de aanvaller van het veld gestuurd. Vitesse probeerde het ook met tien man op één puntje te houden in het duel, maar zou niet tot scoren komen. In de extra tijd van het duel besliste Richonell Margaret de wedstrijd door de 0-2 te maken.