Uitslag PEC Zwolle - FC Utrecht

FC Utrecht kent vooralsnog een teleurstellende start van het seizoen. Nadat het eerder verloor van PSV en sc Heerenveen ging het nu ook onderuit tegen PEC Zwolle, die daarmee de eerste punten van het seizoen pakte.

In de eerste helft tussen PEC Zwolle en FC Utrecht was er zeer weinig te beleven. Buiten een harde overtreding Marouan Azarkan, die werd bestraft met geel, gebeurde er niks en stond het na 45 minuten voetbal 0-0. In de tweede helft werd er niet veel beter tot dat Ryan Flamingo van FC Utrecht in zijn eigen zestien de fout in ging en een overtreding maakte op Zico Bouwmeester, waarna Ferdy Druijff vanaf elf meter PEC Zwolle op voorsprong zette.

FC Utrecht had nog een goede twinitg minuten om iets aan die achterstand te doen, maar buiten een schot van Sean Klaiber kwam het niet en bleef het 1-0 in het voordeel van PEC. Daarmee pakt Zwolle de eerste punten van het seizoen en blijft FC Utrecht na drie wedstrijden op nul punten staan.