FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 augustus 2023

Nederland wereldkampioen 4x400m na sensationele finish Bol

In Boedapest hebben de Nederlandse vrouwen voor een sensatie gezorgd op de slotdag van het wereldkampioenschap atletiek. Op de 4x400 meter snelden Eveline Saalberg, Lieke Klavers, Cathelijn Peeters en Femke Bol in de Hongaarse hoofdstad naar de wereldtitel in het allerlaatste onderdeel van het WK.

4x400m vrouwen
Eveline Saalberg begon prima aan de wedstrijd, Lieke Klaver bracht Nederland volop in de strijd om de eerste plek. Cathelijn Peeters kon vervolgens bijzonder sterk mee met de Jamaicaanse Nickisha Pryce en de Britse Ama Pipi, waarna het aan Femke Bol was om het af te maken. De Britse Nicole Yeargin en vooral de Jamaicaanse Stacey Ann Williams leken wat te ver weg, maar met een werkelijk fenomenale laatste tachtig meter kwam Bol langs allebei: sensationeel goud voor Nederland in 3:20,72 minuten. Zilver was voor Jamaica met Candice McLeod, Janieve Russell, Pryce en Williams in 3:20,88 minuten, voor het Britse kwartet Laviai Nielsen, Amber Anning, Pipi en Yeargin (3:21,04).

4x400m mannen
Isayah Boers opende voor Nederland vrij aardig, maar Terrence Agard, Ramsey Angela en Isaya Klein Ikkink konden de ploeg niet in de strijd houden: zevende in 3:00,40 minuten. Het goud ging met overmacht naar de Amerikanen Quincy Hall, Vernon Norwood, Justin Robinson en Rai Benjamin in 2:57,31 minuten, maar het zilver was een verrassing: Ludvy Vaillant, Gilles Biron, David Sombe en Teo Andant snelden Frankrijk in 2:58,45 naar het zilver. Brons ging in 2:58,71 naar de Britten Alex Haydock-Wilson, Charles Dobson, Lewis Davey en Rio Mitcham.

5000m mannen
Net als op het WK van vorig jaar moest Jakob Ingebrigtsen het doen met zilver op 'zijn' 1500 meter en in Boedapest hoopte hij net als vorig jaar dan wel de titel te pakken op de vijf kilometer. Mohamed Katir uit Spanje leek hem te dwarsbomen, maar in een zinderende sprint om het goud klopte Ingebrigtsen hem alsnog: 13:11,30 tegen 13:11,44 minuten. Brons ging in 13:12,28 naar de Keniaanse vicewereldkampioen Jacob Krop, die de Guatemalteek Luis Grijalva daarmee nét van een zeldzame medaille af hield.

Hoogspringen vrouwen
Vier vrouwen wisten de 1,97 meter te slechten, de Britse Morgan Lake ging er vervolgens af met twee missers op 1,99 meter en één op 2,01 meter. De 1,99 meter werd in één keer gehaald door Eleanor Patterson uit Australië en de Oekraïnse Yaroslava Mahuchikh, Nicola Olyslagers uit Australië deed het in twee keer. Op 2,01 meter was het echter alleen Mahuchikh die het voor elkaar kreeg en dus ging het goud naar de Oekraïnse, voor Patterson en Olyslagers.

Speerwerpen mannen
Olympisch kampioen Neeraj Chopra had één doel: de eerste Indische gouden medaille ooit pakken op een WK atletiek. Met 88,17 meter deed hij in zijn tweede poging al een serieuze worp naar goud, hoewel uitgerekend de Pakistaan Arshad Nadeem er met 87,82 meter dicht in de buurt kwam. Genoeg was het echter niet voor Nadeem: Chopra verbeterde zich niet meer, maar de Pakistaan deed dat ook niet. Goud voor India dus, zilver voor Pakistan - de eerste WK-medaille ooit - en brons voor de Tsjech Jakub Vadlejch (86,67m).

800m vrouwen
De favorieten waren opmerkelijk genoeg hetzelfde als de medaillewinnaars van het WK van vorig jaar: de Amerikaanse Athing Mu, de Britse Keely Hodgkinson en Mary Moraa uit Kenia. Mu oogde redelijk, maar op het moment dat de turbo aan werd geslingerd moest ze afhaken. Hodgkinson leek het snelst, maar Moraa had het meest over en snelde naar de wereldtitel in 1:56,03 minuten, voor Hodgkinson (1:56,34) en Mu (1:56,61).

3000m steeplechase vrouwen
Beetje bij beetje liep de finale uit op een duel tussen de Keniaanse Beatrice Chepkoech en haar voormalige landgenote Winfred Yavi, al jaren voor Bahrein uitkomend. Yavi kwam maar moeilijk over de obstakels, maar was er tussenin beduidend sneller en liep naar de wereldtitel in 8:54,29 minuten, een van de snelste tijden ooit. Zilver was in 8:58,98 voor Chepkoech, voor haar landgenote Faith Cherotich (9:00,69).

Organisatie GP van Nederland tevreden: "Nauwelijks incidenten"

De organisatie van de Grand Prix van Nederland kijkt terug op een succesvolle editie van het raceweekend in Zandvoort. "Al doen we dit nog tien jaar, het went nooit", zo vertelde Grand Prix-directeur Robert van Overdijk aan de NOS.

"Er waren geen grote incidenten, dit was een hele mooie editie. Drie dagen lang waren er dagelijks honderdduizend mensen. Gisteren waren er vijf aanhoudingen in het dorp, dat valt heel erg mee", zo vult Overdijk aan.

Tijdens de regenbuien en de rode vlag situatie bleef de sfeer op de tribunes onverminderd goed. De circuitdirecteur keek vol trots naar de feestende supporters. "Mooi om te zien dat er toen die polonaise op de tribune was. Die beelden gaan de wereld over."

Het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag dat na incidenten van vorig speciaal was ingericht lijkt het deze editie niet druk gehad te hebben. "Ik heb nog geen exacte cijfers, maar er zijn me geen incidenten ter ore gekomen", aldus Overdijk.

Kudus definitief van Ajax naar West Ham

Mohammed Kudus verruilt definitief Ajax voor West Ham United. De club uit de Premier League betaald 43 tot 46 miljoen euro voor de spits.

Kudus speelde de afgelopen drie jaar voor de club uit Amsterdam en scoorde daarin 27 keer. Dat deed hij voor het laatst vorige week donderdag, toen hij in de play-offs voor de Europa League tegen Loedogorets drie keer trefzeker was.

Bij West Ham wordt Kudus weer ploeggenoot van Edson Álvarez die afgelopen zomer ook de overstap maakte van Ajax naar de club uit Londen.

Vrachtwagen met 53 vluchtelingen aangehouden in Oostenrijk

In Oostenrijk werden 53 mensen aangetroffen op de laadruimte van een kleine vrachtwagen. De groep met meerdere kleine kinderen zat opeengepropt achter een zwart zeildoek op de laadruimte, zo meldt de politie van Opper-Oostenrijk. 

Volgens de politie waren de mensen mogelijk op weg naar Duitsland. Ze hielden de vrachtauto zondag aan in Linz. Vier mensen werden gearresteerd. Volgens de politie kwamen de meeste mensen in de vrachtwagen uit Turkije, net als drie van de vier gearresteerden, in de leeftijd van 18, 24 en 28 jaar. Van de vierde moet de nationaliteit nog worden opgehelderd. De mannen worden verdacht van mensensmokkel.

Ook in Eugendorf bij Salzburg werden vermoedelijke mensensmokkelaars opgepakt, waaronder een vrouw uit Duitsland, zo meldt de lokale politie. De speurders wilden zaterdag een verdacht klein vrachtwagentje controleren toen de bestuurder het gaspedaal intrapte. Volgens de politie zaten er elf 'vermoedelijke vluchtelingen' in de auto, onder wie een gezin met vier kinderen.

Rusland: DNA-onderzoek bevestigt dood Wagner-bazen Prigozhin en Utkin

Vier dagen na een vliegtuigongeluk nabij Moskou hebben de Russische autoriteiten officieel de dood bevestigd van het hoofd van de Wagner-baas Prigozhin en Wagner-oprichter Utkin. Nadat alle tien de slachtoffers van een vliegtuigongeluk waren geïdentificeerd, was het duidelijk dat Prigozhin en Utkin onder hen waren, aldus de onderzoekscommissie. Dat bleek uit DNA-onderzoek. 

President Poetin had eerder indirect de dood van Prigozhin bevestigd en zijn medeleven betuigd aan zijn familie. Het vliegtuig waar de Wagner-baas vermoedelijk inzat crashte afgelopen woensdag kort na het opstijgen om nog niet opgehelderde redenen. De Wall Street Journal schreef, onder verwijzing naar Amerikaanse veiligheidskringen, dat voorlopige bevindingen erop wezen dat een bom aan boord van het vliegtuig is ontploft. Volgens de passagierslijst waren Prigozhin en Wagner-commandant Utkin aan boord.

Straf voor opstand?
Twee maanden geleden kwam Prigozhin kortstondig in opstand tegen de Russische leiding. Met een aantal Wagner-huurlingen trok hij richting Moskou en schoot onderweg enkele Russische legerhelikopters neer. Poetin beschuldigde Prigozhin van verraad en kondigde straffen aan. De mars naar Moskou eindigde door bemiddeling van de Wit-Russische president Loekasjenko. Dienovereenkomstig stemde Prigozhin ermee in om in ballingschap te gaan naar Wit-Rusland. In ruil daarvoor zouden er geen aanklachten ingediend tegen de huurlingenleider in Rusland.

Na de vliegtuigcrash ontkende het Kremlin elke betrokkenheid. De Amerikaanse president Biden zei daarentegen dat er in Rusland niet veel gebeurt zonder dat president Poetin erachter staat.


Huismerken steeds populairder in supermarkten

Nog nooit waren er zo veel huismerkproducten te vinden in de winkels. Zowel Albert Heijn als Jumbo bieden tegenwoordig ongeveer 10.000 huismerkproducten aan. Deze producten zijn verantwoordelijk voor bijna dertig procent van de totale omzet in supermarkten, volgens marktonderzoeker Circana.

Het gaat hierbij om supermarktketens die zowel huismerken als A-merken aanbieden. De cijfers zijn exclusief Lidl en Aldi, aangezien zij voornamelijk hun eigen merken verkopen. Circana verklaart de stijging van het aantal huismerken door de hoge inflatie, waardoor veel consumenten overstappen op de goedkopere huismerken.

De prijsverschillen kunnen aanzienlijk zijn. Hier zijn een paar willekeurige voorbeelden: een pak pannenkoekmix van het huismerk Dirk kost 74 cent, terwijl een vergelijkbaar pak van het merk Koopmans €1,19 kost. Voor knakworsten van het huismerk Plus betaalt de klant €1,49, terwijl die van het merk Unox €2,29 kosten. Koffiemelk van het huismerk AH kost 99 cent, terwijl koffiemelk van het merk Friesche Vlag €1,59 kost. En dan hebben we nog een potje doperwtjes: het huismerk van Jumbo kost 99 cent, terwijl de variant van Hak €2,23 kost.

NS: Record aantal reizigers in F1-weekend

NS heeft dit F1- weekend ruim 134.000 enthousiaste racefans met de trein naar Zandvoort gebracht. In de geschiedenis van het evenement zijn nog nooit zo veel mensen met de trein naar Zandvoort gekomen. NS rijdt de hele avond 12 treinen per uur om alle racefans thuis te brengen.

Het weekend is tot dusver goed verlopen. Door het regenachtige weer op zaterdag en zondag hebben nog meer fans de trein genomen. Iedereen die per trein naar Zandvoort is gereisd, was op tijd op het circuit om de races bij te wonen. De sfeer in de treinen en op de stations was feestelijk en NS kijkt terug op een mooi weekend met als hoogtepunt de winst van Max Verstappen.

We reden het hele weekend een uitzonderlijke dienstregeling met iedere 5 minuten een trein op maximale lengte tussen Amsterdam en Zandvoort. Zo brachten we 10.000 reizigers per uur naar de vrije trainingen, de kwalificatie en de Formule 1 race.

"Ook dit jaar hebben we weer veel bezoekers snel en veilig naar hun race gebracht. Door de regenbuien waren het er dit jaar nog meer dan voorgaande edities. Dit hadden we niet kunnen doen zonder de inzet van alle NS- en ProRail-collega's voor en achter de schermen. En niet in de minste plaats door de feestelijke sfeer die onze reizigers onderweg in de trein en op de stations hebben meegebracht. Zo was het een feest voor iedereen! De winst van Max Verstappen maakt het helemaal af", aldus Tjalling Smit, Lid van de Raad van Bestuur

Warme ontvangst
De racefans die met de trein kwamen, zijn op de stations door 300 extra NS-collega's opgevangen en de weg gewezen richting de juiste trein en -eenmaal op Zandvoort- naar het circuit. De stations zijn voorzien van route-aanduiding in Formule 1-stijl. Als leuk aandenken aan dit speciale weekend, konden alle racefans met Stig op de foto.

Racefans op weg naar huis
Ondertussen is de terugreis voor veel fans in volle gang. Wij verwachten nog grote groepen reizigers de komende uren met de trein naar huis te brengen. Veel collega's zijn nog de hele nacht aan het werk om dit in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat we onze reizigers morgen weer in schone treinen en op schone stations kunnen ontvangen.

Verstappen: "Vandaag hebben ze het ons niet makkelijk gemaakt met het weer"

In een nat Zandvoort wist Max Verstappen in een enerverende race in wisselende omstandigheden beslag te leggen op de eerste plaats. De Red Bull-coureur wist voor de derde maal zijn thuisrace te winnen. Verstappen vertelde na afloop hoe hij had genoten van de atmosfeer op het circuit in de duinen.

"Ik ben ongelofelijk trots. Ik had kippenveld toen het volkslied gespeeld werd vóór de start. Er was echt een geweldige atmosfeer. Zelfs met het slechte weer en de regen, bleven de fans enthousiast en er was altijd feest. Dat is echt super mooi om te zien en ik ben ongelofelijk trots om hier weer te kunnen winnen", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De baan die afwisselend droog, nat, droog en nat was zorgde voor lastige omstandigheden die het niet makkelijker maakte voor de regerend wereldkampioen. "Vandaag hebben ze het ons niet makkelijk gemaakt met het weer. Het was een mooie wedstrijd, maar we moest elke keer de juiste beslissingen maken. We wisten niet hoeveel regen er zou gaan vallen. Ik gokte erop om door te blijven rijden na de start. Dit pakte uiteindelijk niet goed uit, maar toen we wisselden naar intermediates, gingen we erg hard. Ik moest trappen om het gat met Perez kleiner maken. Het droogde op waardoor het team besloot om mij eerder naar binnen te halen, want anders konden twee auto’s achter mij, mij undercutten. Toen we eenmaal weer op kop lagen, hadden we alles onder controle."

De negende grand prix-overwinning op rij was een evenaring van het record van Sebastian Vettel. Volgende week in Italië kan de Nederlander het record verbeteren maar Verstappen is daar niet te veel mee bezig. "Ik denk er volgende week over na. Ik zal nu eerst gaan genieten van dit weekend. Het is altijd zwaar, er is altijd druk om te presteren en ik ben erg blij om hier te winnen. Het is iets wat ik nooit had gedacht dat kon, negen wedstrijd achter elkaar winnen. Ik was al blij als ik er drie of vier achter elkaar kon winnen, maar het is echt iets heel bijzonders."

Uitslag sc Heerenveen - Sparta

Sparta is de nieuwe koploper in de eredivisie. In Friesland wonnen de Rotterdammers met 1-3 van sc Heerenveen en staan daarmee eerste in de eredivisie, mede doordat PSV dit weekend niet in actie kwam vanwege Europees voetbal aankomende week.

Heerenveen was in de eerste helft beter dan Sparta en kreeg ook de nodige kansen via onder meer Osame Sahraoui (paal), Mats Köhlert en Ion Nicolaescu maar slaagde er niet in een goal te maken. Aan de andere kant was Sparta-spits Tobias Lauritsen wel succesvol uit een rebound.

Na rust was er een hoofdrol voor Koki Saito. De Japanse aanvaller zorgde voor de 0-2 na zwak optreden van Andries Noppert en later maakte Saito ook nog de 0-3. Paweł Bochniewicz deed via een kopbal nog wel wat terug voor Heerenveen maar bij de 1-3 bleef het in Friesland, waardoor Sparta tot minstens het volgende weekend aan de leiding staat in de eredivisie.

Hockeyers winnen EK en pakken OS-ticket na idiote slotfase

De Oranjemannen hebben zondagmiddag in Mönchengladbach hun Europese titel geprolongeerd. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmée won een zinderende eindstrijd, die een uur onderbroken werd wegens noodweer, met 2-1 van Engeland. Daardoor was niet alleen de zevende EK-winst van Nederland een feit, maar werd ook een ticket verzilverd voor de Olympische Spelen van Parijs.

Zondagmiddag om 17.19 uur stormden alle Oranje-spelers af op Maurits Visser. Hij was de ultieme held bij Nederland in een ronduit bizarre EK-finale. Hij werd geknuffeld, bejubeld, besprongen. Terecht. In de slotminuten stopte hij twee strafballen – eentje moest opnieuw worden genomen na een video-call – en hield-ie vier corners eruit. En dat allemaal in een tijdsbestek van een paar minuten.

Het was een bizar slot van een EK dat het hoogtepunt van de zomer werd. En dat was ook de bedoeling, na de gewonnen Pro League. Dat was slechts een bijzaak voor dit Oranje.

Delmée schepte tijdig duidelijkheid over de eerste plaats in het Nederlandse doel, toen hij zich realiseerde dat Pirmin Blaak rondom het EK vader zou worden. De keuze viel op Maurits Visser, die twee maanden de tijd had om zich op zijn nieuwe rol voor te bereiden. De blessures van spelbepalers Jonas de Geus en Jorrit Croon waren tegenvallers, waar Nederland in Gladbach ook nog last van had. Het zorgde voor een gebrek aan automatismen.

In de favorietenrol geduwd
Vlekkeloos ging het in aanloop naar de finale allerminst. In de 3-0 nederlaag tegen Duitsland waren de eerste vijf minuten van Oranje dramatisch. Een pijnpunt dat pas na het verslaan van België in de halve finales naar de achtergrond verdween. Tegen de Belgen was de start stroef en laf, maar toonde Nederland na rust de bravoure die nodig was om de eerste overwinning op een topland te boeken tijdens een groot toernooi.

Het gaf vertrouwen voor de finale tegen het verrassende Engeland, dat voor het eerst sinds 2009 weer eens om een hoofdprijs streed. Oranje werd daardoor in de favorietenrol geduwd, de druk belandde vol op de schouders bij de ploeg van Delmée, waarvan het gros pas zijn tweede titeltoernooi speelde.

Van die extra druk had Nederland allerminst last. Na zes tamme minuten in de stromende regen kwamen er kansjes voor Oranje. Voor Thierry Brinkman, die plots alleen opdook voor keeper Oliver Payne. Voor Koen Bijen, wiens inzet met moeite werd weggeveegd door de doelman. En uiteindelijk voor Terrance Pieters, die onbedoeld de assist gaf voor 1-0. De knappe kapflats van de spits ging op de paal en kwam precies voor de stick van Derck de Vilder, die de bal simpel binnenliep en daarmee zijn eerste goal ooit maakte op een EK.

Controle en de cornernul
Het contrast met de zwakke starts tegen Duitsland en België was groot, al drukte Nederland na de openingstreffer niet door. De greep op de Britten verslapte en Engeland creëerde na een kwartier de eerste echte kans, een corner die netjes eruit werd gelopen door Joep de Mol. Het bleek een van de weinige wapenfeiten van Engeland, dat in de eerste helft niet goed speelde om het controlerende Nederland in verlegenheid te brengen.

Kansen waren er alleen aan de overkant, voor Floris Wortelboer en toernooitopscorer Duco Telgenkamp. Vlak voor rust kreeg Nederland z’n eerste corner van de wedstrijd. Oranje had nog niet gescoord uit de korte hoekslag en die ‘cornernul’ bleef ook na poging twaalf op het scorebord. Lars Balk stopte de bal verkeerd, waardoor Jip Janssen niet kon pushen. De nastoot leverde via Thijs van Dam nog bijna een succesje op, hij miste op een paar centimeter het doel.

De rust duurde maar liefst een uur vanwege onweer- en hagelbuien die over het Roergebied trokken. Het leverde bizarre taferelen op. Spelers van Wales en Spanje – die op de tribune zaten – schuilden in de perstent, waar de neerslag op het dak kletterde. De Oranje Dames, ook toeschouwer op de slotdag, doken in hun auto’s op het parkeerterrein. De tribunes waren verlaten, de hoofdrolspelers opgesloten in hun kleedkamers. Ze deden wat rekoefeningen voor de wedstrijd, die na lang wachten toch werd hervat.

De meest bizarre minuut
Oranje moest daarin een beetje z’n draai vinden en werd wakker geschud door een backhandschot van Sam Ward, die de buitenkant van de paal raakte. Bij het eerste gevaar van Nederland was het wel meteen raak. Een scoop van De Vilder belandde bij Reyenga. Die kreeg wat ruimte, behield het overzicht en klapte ‘m hard voor het doel. Daar vloog Telgenkamp de bal binnen. Inderdaad, weer hij. De 21-jarige EK-debutant die nog nooit van plankenkoorts heeft gehoord.

Nederland zat op rozen en had de grip over de wedstrijd helemaal te pakken. Totdat Ward dertien minuten voor tijd opdook voor Visser en koelbloedig toesloeg. De finale was opeens weer een wedstrijd. Het was alle hens aan dek voor de titelhouder. De alarmbellen gingen echt rinkelen toen Jonas de Geus groen kreeg en Engeland z’n keeper wisselende voor een extra veldspeler. De dubbele powerplay leverde gek genoeg een dikke kans op voor Nederland. De Vilder had de vrije doortocht naar het lege doel, maar werd heel knap verdedigd door een Brit.

Daarna volgde de meest bizarre minuut van de wedstrijd. Ward leek ook de 2-2 te maken. Nederland vroeg een videocall aan, die uren leek te duren. Na lang, heel lang overleg volgde een merkwaardige beslissing: een strafbal. Visser stopte de inzet van Nick Bandurak, die daarna ook de videoscheids aan het werk zette. De Britten mochten nogmaals aanleggen omdat Visser te vroeg had bewogen. En ook die poging werd gekraakt door Visser.

Het ongelooflijke gebeurde. Weer een videocall. Gelukkig ditmaal eentje die snel werd bekeken en afgehandeld. Geen goal. Nog steeds 2-1.

Er kwamen nog corners. Vier maar liefst. Ze werden allemaal doorstaan door Oranje, met kapitein Visser aan het roer. Hierdoor boekten ze een dubbele zege op de slotdag van het toernooi in Duitsland. Een prestatie die de druk verlicht op de bomvolle agenda richting de zomer van 2024. Als eerste Europese land na gastland Frankrijk plaatse Nederland zich voor de Spelen. Daardoor is deelname aan een olympisch kwalificatietoernooi niet nodig. Geen tripje naar Valencia, of – erger nog – Lahore in Pakistan. Het zorgt ervoor dat het goud van Gladbach extra blinkt.

Het bericht Oranje wint EK en pakt OS-ticket na idiote slotfase verscheen eerst op Hockey.nl.

Uitslag Feyenoord - Almere City

Feyenoord heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen in de eredivisie. Nadat het eerder twee keer gelijkspeelde werd er vandaag ruim gewonnen van Almere City FC: 6-1.

Feyenoord opende sterk en na vier minuten kwam het al op voorsprong via Santiago Giménez. Daarna werd het spel stilgelegd vanwege onweer en kon dit pas na een uur worden hervat. De Rotterdammers liepen vervolgens snel uit na 3-0 dankzij goals van Igor Paixão en Lutsharel Geertruida.

Na rust liep Feyenoord nog uit naar een 6-1 overwinning. Mats Wieffer en Giménez zorgden voor de 4-0 en 5-0, waarna Almere City via Jochem Ritmeester 5-1 maakte, en Quinten Timber in de blessuretijd de 6-1.

Kron wint chaotische tweede etappe Vuelta, Piccolo nieuwe leider

Andreas Kron heeft de verregende tweede etappe in de Vuelta gewonnen. In een chaotische rit was de Deen van Lotto-Dstny de sterkste in Barcelona. Andrea Piccolo is de nieuwe leider in Spanje. De Italiaan kwam weliswaar pas als 39ste over de finish, maar doordat de tijdopname negen kilometer van de streep lag is hij de nieuwe leider.

Vooraf aan de etappe had de organisatie van de Vuelta al ingegrepen door eerste de tijdsopname op 3,6 kilometer te leggen en niet veel later besloot het op negen kilometer van de streep te leggen vanwege het slechte weer in Spanje. Vanuit de start kregen we een kopgroep van vijf met daarin de Nederlander Jetse Bol. Hij had het gezelschap van Andrea Piccolo, Matteo Sobrero, Javier Romo, Joel Nicolau.

De kopgroep nam een mooie voorsprong en in het peloton was het vooral uitkijken op de gladde wegen richting Barcelona. Op 35 kilometer ging Primoz Roglic tegen de grond samen met Geraint Thomas. Daarna wilde het peloton niet echt meer doorrijden en kon de kopgroep weer wat ruimte krijgen. Dat zorgde ervoor dat ze bij de tijdsmeting op negen kilometer nog een twintigtal seconden voorsprong hadden op het peloton en pakte de Italiaan Piccolo daarmee de rode leiderstrui. In de laatste negen kilometer lieten de klassementsrenners begaan en kregen we nog wel een strijd voor de dagzege.

Op de slotklim naar Montjuïc was Andreas Kron de sterkste. De Deen reed zich los van de andere renners en hield het vol tot de finish. In de achtergrond sprintte Kaden Groves nog naar de tweede plaats, voor Andrea Vendrame.

Results powered by FirstCycling.com

F1: Uitslag Grand Prix van Nederland

Max Verstappen heeft voor het derde jaar op rij de Grand Prix van Nederland op zijn naam geschreven. De Nederlander zegevierde op Zandvoort in een race die met regen en zon alles in zich had. Met de negende zege op rij evenaarde de kampioenschapsleider het record van Sebastian Vettel. Fernando Alonso vocht zich naar plek twee, voor Pierre Gasly die Alpine veel vreugde bezorgde.

Verstappen startte vanaf poleposition, terwijl Kevin Magnussen uit de pits vertrok. Er was bij de start dreiging van regen, maar de baan was droog genoeg om op slicks te vertrekken. Verstappen was als beste vertrokken, voor Norris en Fernando Alonso die zowel George Russell en Alexander Albon verschalkte. De regen nam kwam aan het eind van de eerste ronde plots vol naar beneden en de eerste coureurs besloten al gelijk om intermediates te halen. Alonso passeerde in de tweede ronde Norris en ging daarna op jacht naar Verstappen.

Verstappen maakte al snel een stop terwijl Russell de eerste plek afsnoepte van Norris, Albon reed op plek drie, maar niet voor lang, want Sergio Perez greep de eerste positie, voor Guanyu Zhou, Pierre Gasly en Verstappen. De coureurs die gokten om op droogweerbanden door te gaan verloren vele posities. Onder meer Charles Leclerc verloor veel tijd doordat de banden in de pits niet klaar stonden.

Perez had een voorsprong van tien seconden op Zhou, maar Verstappen was op jacht en passeerde al snel Gasly en Zhou. De baan droogde snel op en na elf ronden waren de slicks sneller dan de intermediates, waar een nieuwe ronde van stops volgde. Verstappen was hierbij een ronde eerder dan Perez en greep hierdoor opnieuw de leiding voor Perez en Alonso. Gasly lag vierde, voor Carlos Sainz, Zhou, Kevin Magnussen, Oscar Piastri, Yuki Tsunoda en Esteban Ocon.

Het duurde niet lang voordat er opnieuw een bui volgde. De baan werd weer iets natter, waarbij Logan Sargeant zich net als tijdens de kwalificatie vergiste en spinde. Omdat de Williams hard in de bandenstapels belandde kwam de safety car naar buiten. Opvallend was dat de als derde gestarte Russell na achttien ronden op plek zeventien lag en de als tweede vertrokken Norris elfde. De uit de pits vertrokken Magnussen bewandelde de omgekeerde weg met plek zeven.

Na 21 van de 72 ronden werd het weer groen, waarbij Verstappen gelijk een gat trok met Perez en Alonso. Daarachter streden Gasly en Sainz om plek vier. Verstappen breidde langzaam maar zeker zijn voorsprong op Perez uit die op zijn beurt niets te duchten had van Alonso, Gasly en Sainz. Daarachter reed de nog niet gestopte Albon die het op de zachte banden meer dan een halve race uithield.

De laatste ronde pitsstops werd na 42 ronden afgetrapt door Sainz die buiten de top tien naar buiten kwam, maar langzaam maar zeker door de stops van anderen weer opschoof. Verstappen was na 50 ronden een van de laatsten. De Nederlander leidde voor Perez en Sainz. Alonso kende een slechte stop en viel terug naar plek vier, voor Gasly die een straf van vijf seconden uit moest zitten.

Alonso maakte zich na zijn stop kwaad en haalde Sainz al snel in. Daarachter schoof Russell door naar plek zes, voor Albon, Ocon, Norris en Hamilton. Er waren in de top tien diverse gevechten waarbij Albon Russell verschalkte en Hamilton Norris, Ocon en Russell voorbij ging. Ook Gasly won een plek door Sainz te verschalken.

Met nog elf ronden te gaan ging het opnieuw regenen waarbij Perez de eerste was die stopte. De Mexicaan kwam zo laat dat zijn banden nog niet klaar stonden. Daarna kwam het hele veld opnieuw binnen, waarbij Verstappen leidde, voor Perez, Alonso, Gasly, Sainz, Hamilton, Norris, Russell, Albon en Piastri.

Perez verremde zich bij de eerste bocht, schoot rechtdoor, spinde en zag plek twee naar Alonso gaan. Het werd hierna zo nat dat de race code rood kreeg. Zhou viel nog uit door in de regen van de baan te spinnen. Het veld ging de pits in waarbij Red Bull ging sleutelen aan de achtervleugel van Perez die schade op had gelopen na aanraking met de muur.

Na een lange onderbreking werd het veld door de safety car weer op gang gebracht, waarbij twee opwarmrondes werden gereden. Verstappen bracht het veld na 66 ronden weer op gang, op de voet gevolgd door Alonso en Perez. Russel wist Norris te passeren voor plek zeven. Dat duurde niet lang, want de Brit moest na contact met Norris met schade de pits in.

Na 72 enerverende ronden werd Verstappen voor de negende maal op rij als eerste afgevlagd en evenaarde hij hiermee het record van Sebastian Vettel. Alonso eindigde op plek twee, voor Gasly die vanwege een staf voor Perez de derde plek cadeau kreeg. Sainz eindigde als vijfde, voor Hamilton, Norris, Albon, Piastri en Ocon. Liam Lawson eindigde bij zijn debuut op een verdienstelijke dertiende plek.

Uitslag PEC Zwolle - FC Utrecht

FC Utrecht kent vooralsnog een teleurstellende start van het seizoen. Nadat het eerder verloor van PSV en sc Heerenveen ging het nu ook onderuit tegen PEC Zwolle, die daarmee de eerste punten van het seizoen pakte.

In de eerste helft tussen PEC Zwolle en FC Utrecht was er zeer weinig te beleven. Buiten een harde overtreding Marouan Azarkan, die werd bestraft met geel, gebeurde er niks en stond het na 45 minuten voetbal 0-0. In de tweede helft werd er niet veel beter tot dat Ryan Flamingo van FC Utrecht in zijn eigen zestien de fout in ging en een overtreding maakte op Zico Bouwmeester, waarna Ferdy Druijff vanaf elf meter PEC Zwolle op voorsprong zette.

FC Utrecht had nog een goede twinitg minuten om iets aan die achterstand te doen, maar buiten een schot van Sean Klaiber kwam het niet en bleef het 1-0 in het voordeel van PEC. Daarmee pakt Zwolle de eerste punten van het seizoen en blijft FC Utrecht na drie wedstrijden op nul punten staan.

Random Pics van de Dag #1021

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Het nutteloze feitje van de dag: Winkelen bij Kat

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Mogelijk doe je je boodschappen weleens bij de DeKaMarkt, maar wist je dat de winkel die naam te danken heeft aan de oprichter? In 1941 opende Dirk Kat een kruidenierswinkel in Velsen-Noord, dat bleek lastig in de oorlog en hij moest al snel zijn winkel sluiten. Na de oorlog opende Kat opnieuw een kruidenierswinkel en deze keer met meer succes. Kat bouwde zijn bedrijf uit en was de eerste in Nederland die een volledige zelfbedieningswinkel opende.

Vanaf 1969 werd voor een aantal filialen in de Zaanstreek de naam DekaMarkt geïntroduceerd. In navolging van de supermarkten werd in 1974 de eerste DekaMarkt Slijterij geopend. De naam DekaMarkt werd vanaf 1986 voor elk filiaal ingevoerd. Deka is afgeleid van de initialen van oprichter Kat.

DeKaMartk (WikiCommons/Wvveen)
DeKaMartk (WikiCommons/Wvveen)

Trump casht flink na mugshot, $7 miljoen in campagnefonds

Sinds zijn korte verblijf in de gevangenis en de publicatie van zijn politiefoto doet het campagnefonds van de voormalige Amerikaanse president Trump zeer goede zaken. Er is ruim zeven miljoen dollar opgehaald, aldus het Republikeinse team.

De meest lucratieve dag van de campagne tot nu toe was vrijdag met 4,1 miljoen dollar. Er is nog nooit eerder een zogenaamde ‘mugshot’ van een president gemaakt. Het campagneteam van Trump gebruikte de foto snel om op te roepen tot donaties. Binnen enkele uren lanceerde zijn campagne ook een nieuwe lijn mugshot-producten, waaronder t-shirts, stickers, posters en mokken met de gelijkenis van Trump.

De 77-jarige heeft zichzelf donderdag aangegeven bij de autoriteiten van de gevangenis van Fulton County in Georgia. Dit vanwege een aanklacht tegen Trump en 18 medeverdachten. Ze worden beschuldigd van samenzwering om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 in de zuidelijke staat ongedaan te maken. Daar won de Democratische zittende Biden met een klein verschil in stemmen.

Japan: radioactiviteit in zeewater bij Fukushima beneden grenswaarden

Volgens het Japanse ministerie van Milieu is er geen radioactiviteit gedetecteerd in zeewater nabij de kerncentrale van Fukushima. 

Volgens het ministerie zijn op elf locaties rondom de faciliteit watermonsters genomen en getest. Uit de tests bleek dat de concentraties van de radioactieve isotoop tritium onder de onderste detectiegrens lagen: 7 tot 8 becquerel tritium per liter. Het zeewater heeft dus geen nadelige gevolgen voor de menselijke gezondheid en het milieu. Zoals een woordvoerder van de autoriteit aan persbureau Reuters vertelde, zullen er de komende drie maanden wekelijks tests worden uitgevoerd en zullen de resultaten daarna worden gepubliceerd.

De Japanse regering is donderdag begonnen met het dumpen van behandeld water dat eerder werd gebruikt om kernreactoren te koelen in de Stille Oceaan. Het besluit had geleid tot forse protesten in Japan en de buurlanden, wat China ertoe aanzette de import van zeevruchten uit Japan te verbieden.

Racistisch gemotiveerde schietpartij in Florida: 3 doden

In Florida heeft een schietpartij plaatsgevonden in een supermarkt, een blanke man schoot daar drie zwarte mensen en daarna zichzelf dood. De autoriteiten geloven dat de moorden racistisch gemotiveerd waren.

De schutter, een twintiger, kwam de winkel in de stad Jacksonville binnen met twee vuurwapens bij zich en begon op klanten te schieten. Drie mensen, twee mannen en een vrouw, werden gedood bij de aanval. De ouders van de schutter hadden vlak voor het incident enkele van zijn manifesten gevonden waarin hij zijn haat tegen zwarte mensen uitte. Ze belden onmiddellijk het alarmnummer, maar helaas was het te laat. De plaatselijke sheriff bevestigde dat het om één schutter ging en dat in één van de vuurwapens een hakenkruis was gegraveerd.

De schutter werd gezien op een plaatselijke universiteit, Edward Waters University, waar hij zijn masker opdeed voordat hij naar de Dollar General ging, een discountketen met winkels in de Verenigde Staten.

Het incident in Jacksonville vertoont gelijkenis met de schietpartij van vorig jaar in Buffalo, waar een blanke supremacist tien zwarte mensen doodde, en vond plaats vijf jaar nadat een andere schutter het vuur opende tijdens een videogametoernooi in Jacksonville, waarbij hij twee mensen doodde voordat hij zichzelf neerschoot.

Lees meer over dit onderwerp in Nieuws en achtergronden op ons forumgedeelte. 

Novalak wint F2-hoofdrace op Zandvoort, Verschoor 4e

Op het circuit van Zandvoort hebben de vele tienduizenden racefans zondag toch gewoon een Formule 2-race kunnen zien. Nadat de sprintrace zaterdag in het water viel, werd er zondag wél gewoon gereden in de hoofdrace, met hier en daar wat chaos.

Poleposition was voor Jak Crawford, met mede-Red Bull-junior Dennis Hauger naast zich. Op rij twee stonden Frederik Vesti en Zane Maloney, voor Jack Doohan, Oliver Bearman, Juan Manuel Correa, Victor Martins, Isack Hadjar en Theo Pourchaire - Richard Verschoor startte vanaf de veertiende plek.

De race ging van start met een rollende start, de baan was nog licht vochtig. De meeste coureurs startten op slicks, maar dat bleek bijzonder lastig - Doohan ging zelfs al de baan af voor hij überhaupt het rechte stuk op kwam. Voor Bearman en Vesti ging het ook fout: Bearman ging in de Tarzanbocht in de rondte na een tik van Correa, Vesti spinde zelf en de safety car kwam gelijk de baan op.

Na de herstart behield Crawford gewoon de leiding, voor Hauger, Maloney, Correa, Hadjar en Pourchaire. Na een paar ronden kwamen de coureurs die op regenbanden waren gestart naar binnen voor slicks, ondanks de lastige openingsfase bleek die gok niet ideaal. Maloney was de eerste van de mannen vooraan die een stop kwam maken, van de zachte naar de mediumbanden.

Crawford en Hauger kwamen kort daarop ook binnen, niet lang daarna gevolgd door onder meer Pourchaire. Die ging snel daarna in de fout: op zijn koude banden ging hij er stevig af in het Scheivlak, waardoor het met het oog op de safety car ook gelijk nog even druk werd in de pitstraat met onder meer Bearman die naar binnen kwam.

Achter de safety car ging het wéér fout voor Vesti: nota bene beide achterbanden schoten kort na zijn pitstop los. De safety car betrad wederom de baan, na een paar ronden konden we door met Clement Novalak voorop, gevolgd door Crawford, Maloney, Verschoor, Martins, Bearman en Hauger - de chaotische pitstops hadden de boel flink overhoop gegooid, in het voordeel van vooral Novalak en Verschoor.

Het gevecht tussen Martins en Bearman om plek vijf resulteerde in een tikje tegen Bearman bij het uitkomen van de Hugenholzbocht, waardoor hij kansloos was voor een goed resultaat. Maloney startte geweldig en ging buitenom de Tarzanbocht langs Crawford, maar had flinke moeite om Novalak serieus aan te vallen.

Die aanval kwam er ook in het restant van de race niet, Novalak boekte een verrassende overwinning en Maloney completeerde met Crawford het podium. Verschoor finishte op een uitstekende vierde plek.

Kerstbomen vernield in Gelderland

Afgelopen week zijn bij twee Gelderse kwekers duizenden kerstbomen vernield, blijkt uit berichten van Omroep Gelderland en De Gelderlander.

Eerst werd in Bennekom op vrijdag 18 augustus uit ongeveer duizend bomen de top verwijderd. De bomen zijn onverkoopbaar en de schade loopt in de tienduizenden euros. De politie zoekt getuigen.

Nog geen week later werd in het eveneens Gelderse Wenum-Wiesel een veld met kerstbomen onder handen genomen. Daar werden 5.000-6.000 toppen verwijderd uit de zeven jaar oude bomen die juist klaar voor de verkoop waren. Kweker Brinkman denkt dat er sprake is van een wraakactie. Hij vertelt dat de mogelijke daders op videobeelden in de omgeving zijn vastgelegd en hij hoopt dat deze verdachten zich melden bij de politie. Ook heeft hij een beloning uitgeloofd van €60.000 voor de gouden tip.

Kiplangat wereldkampioen marathon, Nageeye finisht niet

In Boedapest is zondag de slotdag van de wereldkampioenschappen atletiek afgetrapt. In de ochtend werd de marathon bij de mannen gehouden en dat werd een mooie race, hoewel het voor Nederland minder lekker liep: Abdi Nageeye hield het na een kilometer of 25 voor gezien.

Een vrij forse groep bleef lang bij elkaar, maar richting de dertig kilometer vond Victor Kiplangat het welletjes geweest. De Oegandees voerde het tempo op en trok de groep stevig uit elkaar, hoewel het tempo even later weer wat inzakte en de groep weer bestond uit ruim tien man.

Kort daarna ontplofte de boel: Kiplangat's landgenoot Stephen Kissa viel na een aanvaring met de Keniaan Timothy Kiplagat, waardoor de groep doormidden werd gespleten. Kiplangat zat vooraan, net als de Ethiopiërs Leul Gebresilase en Tamirat Tola.

Met name de aanwezigheid van Tola was bijzonder: hij staat voor vrij veel geld geboekt voor de marathon in Sydney volgende maand, dus dat hij op het WK in actie kwam was wat Sydney betreft niet ideaal. Tola moest na 34 kilometer wel afhaken na een nieuwe versnelling van Kiplangat en na wat tegenstribbelen met de mannen achter hem hield Tola het dan toch voor gezien.

Ondertussen bleef Kiplangat over met Gebresilase, maar een paar kilometer voor het einde moest ook die er toch echt af. Kiplangat stoomde door en pakte de wereldtitel in 2:08.53 uur, waarmee hij in de voetsporen trad van Stephen Kiprotich, de wereldkampioen van 2013. Gebresilase werd in 2:09.19 nog derde, want de Israëliër Maru Teferi snelde hem in de laatste honderd meter nog voorbij voor zilver in 2:09.12 uur. Plek vier verdiende ook nog aandacht, die ging in 2:09.57 naar Tebello Ramakongoana uit Lesotho.

Vuelta: Etappe 2 - Met een pittige finale in Barcelona

De openingsetappe van de Vuelta a España werd een bijzondere, niet per se in positieve zin. Men startte laat met de ploegentijdrit en er werd slecht weer verwacht, maar toch werd de start niet naar voren gehaald. Het resultaat was dat men in een drijfnat en vooral alsmaar donkerder wordend Barcelona reed, het was één grote komedie.

Vandaag dan de tweede etappe, dit keer wat normaler. Een simpele sprintetappe is het echter niet, zo zien we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier. Al vanaf de start moet men een lastig klimmetje op en niet lang daarna volgt zelfs een heuse berg van de tweede categorie. Het blijft op en neer gaan op weg van Mataró naar de finish in Barcelona na bijna 182 kilometer.

Na een tochtje door het binnenland komt men de stad zelf weer in, met als absolute scherprechter de korte edoch loodzware klim op de befaamde Montjuïc. Daar ligt de finish nog niet, maar ook die finish is pittig genoeg om de échte sprinters in principe te lossen. Om 12.45 uur gaat men van start, maar de Vuelta loopt nog achter bij de rest van de grote rondes en dus is er pas vanaf 14.30 uur een uitzending - Eurosport is dan gewoon gelijk live. De finish staat tussen kwart over vijf en kwart voor zes op de planning.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)

FOK! Wat een weer: veel buien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend is er aanvankelijk veel bewolking en trekt er een gebied met buien over de noordoostelijke helft. Ook in de westelijke kustprovincies komen buien voor, met kans op onweer en windvlagen tot 60 km/uur. Later breekt de zon ook af en toe door. Landinwaarts is er weinig wind, aan de kust staat een matige wind uit het zuiden.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met talrijke buien. Landinwaarts kan er daarbij onweer voorkomen. Plaatselijk kan 20 mm regen vallen. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De maximumtemperaturen liggen rond 21°C. Langs de kust staat een matige wind uit het westen, landinwaarts is er weinig wind.

Vanavond komen er nog steeds buien voor, al worden het er geleidelijk minder. Er is weinig wind.

Komende nacht komen er vooral in de noordelijke provincies enkele buien voor. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest, aan zee staat een matige wind uit west tot noordwest. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

qltel spotte deze bui in het Sauerland (Foto: qltel)
qltel spotte deze bui in het Sauerland (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

'Alcohol of drugs: wat is slechter voor je?'

Wat is slechter voor je, alcohol of drugs? Deze vraag houdt wetenschappers al jaren bezig. Wat iemand gebruikt, kan invloed hebben op zijn of haar lichaam en hoe men met anderen omgaat. Ook is het ene middel verslavender dan het andere. Onderzoeker Gjalt-Jorn Peters legt voor Universiteit van Nederland uit wat er met jou gebeurt als je drugs gebruikt. In deze video van de Werkplaats legt hij  alcohol, cocaïne, cannabis, XTC en koffie langs de meetlat.

0:00 Vraag: Kan je beter een pilsje drinken of een pil nemen?
0:23 Wetenschappelijk onderzoek naar schadelijkheid van drugs
1:04 Hoe schadelijk zijn drugs voor jezelf?
1:58 Hoeveel schade brengen mensen aan anderen als ze drugs of drank hebben genomen?
2:19 Is drugs of alcohol verslavender?
3:52 Zitten er ook voordelen aan drugs en alcoholgebruik?
5:01 Conclusie: wat is nou slechter: alcohol of drugs?

Nieuwsgierig naar het onderzoek van Gjalt-Jorn, kijk hier voor de ruwe data.

Opnieuw groepsverkrachting op Mallorca: drie Britten op vliegveld opgepakt

Op het vliegveld van Mallorca heeft de Spaanse politie drie Britten gearresteerd. Twee van hen worden verdacht van het verkrachten van een Britse vrouw, terwijl de derde wordt beschuldigd van het niet ingrijpen. Dit is al de derde zaak van groepsverkrachting op het eiland in korte tijd.

De vrouw verbleef in hetzelfde hotel in Magaluf als een van de verdachten. Volgens de lokale krant Ultima Hora had zij via sociale media met hem gesproken en was ze naar zijn kamer gegaan. Daar zou ze zijn gedrogeerd en verschenen de andere mannen. Vanochtend werden de Britten voorgeleid bij de rechter in Palma, de hoofdstad van het eiland. Gistermiddag werden ze gearresteerd op het vliegveld, waar ze probeerden op het vliegtuig naar Manchester te stappen.

Koperdieven rauzen koperkabels uit zonneparken: 200.000 euro schade

Koperdiefstal bij zonneparken neemt steeds meer toe. Dieven hebben het gemunt op het koper dat zich bevindt in de kabels onder de zonnepanelen. De financiële schade kan oplopen tot in de tonnen. Om deze reden nemen bedrijven nu extra maatregelen om de beveiliging te verbeteren.

“Onlangs vonden er twee incidenten plaats in Raalte. In de nacht van zondag op maandag forceerden dieven het slot van de poort en reden met een auto het terrein op. Ze sneden de kabels tussen de panelen en de omvormers door, over een lengte van kilometers. Hierin bevindt zich het koper,” aldus Richard Jansman, directeur van Zonneweide Endona Torenallee in Raalte, in een interview met RTL Nieuws.

De diefstal werd snel ontdekt doordat het bedrijf dat de stroomproductie monitort, opmerkte dat er geen stroom meer werd gegenereerd. Als reactie hierop werd er een nieuw, stevig slot geplaatst op de poort. Echter, slechts twee dagen later keerden de koperdieven terug.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.