Racistisch gemotiveerde schietpartij in Florida: 3 doden

In Florida heeft een schietpartij plaatsgevonden in een supermarkt, een blanke man schoot daar drie zwarte mensen en daarna zichzelf dood. De autoriteiten geloven dat de moorden racistisch gemotiveerd waren.

De schutter, een twintiger, kwam de winkel in de stad Jacksonville binnen met twee vuurwapens bij zich en begon op klanten te schieten. Drie mensen, twee mannen en een vrouw, werden gedood bij de aanval. De ouders van de schutter hadden vlak voor het incident enkele van zijn manifesten gevonden waarin hij zijn haat tegen zwarte mensen uitte. Ze belden onmiddellijk het alarmnummer, maar helaas was het te laat. De plaatselijke sheriff bevestigde dat het om één schutter ging en dat in één van de vuurwapens een hakenkruis was gegraveerd.

De schutter werd gezien op een plaatselijke universiteit, Edward Waters University, waar hij zijn masker opdeed voordat hij naar de Dollar General ging, een discountketen met winkels in de Verenigde Staten.

Het incident in Jacksonville vertoont gelijkenis met de schietpartij van vorig jaar in Buffalo, waar een blanke supremacist tien zwarte mensen doodde, en vond plaats vijf jaar nadat een andere schutter het vuur opende tijdens een videogametoernooi in Jacksonville, waarbij hij twee mensen doodde voordat hij zichzelf neerschoot.

Lees meer over dit onderwerp in Nieuws en achtergronden op ons forumgedeelte.