FC Twente hard onderuit tegen Fenerbahçe na vroege rode kaart

FC Twente lijkt zo goed als uitgeschakeld in de Conference League. Lange tijd moest Twente met tien man spelen na een rode kaart van Youri Regeer, waarna Fenerbache in de tweede helft afstand nam. De Turkse ploeg won uiteindelijk met 5-1.

FC Twente kwam in Turkije in de twintigste minuut op voorsprong via Manfred Ugalde en de ploeg uit Enschede kreeg kansen op de 0-2. Jayden Oosterwolde zorgde met een rake kopbal voor de gelijkmaker. Na de 1-1 kantelde de wedstrijd, mede doordat Youri Regeer met een rode kaart van het veld werd gestuurd vanwege harde overtreding.

In de tweede helft nam Fenerbahçe afstand van FC Twente. Tien minuten in de tweede helft zorgde Sebastian Szymanski voor de 2-1. Daarna ging het snel en zou de Turkse club uiteindelijk met 5-1 winnen dankzij goals van Irfan Kahveci (twee keer) en Dusan Tadic.

Door de ruime nederlaag is FC Twente zo goed als uitgeschakeld in de Conference League. Volgende week is nog wel de return tegen Fenerbahçe.