Uitslag Sparta - Feyenoord

Landskampioen Feyenoord heeft ook in de tweede speelronde van de Eredivisie puntverlies geleden. Tegen Sparta kon maar op het nippertje een nederlaag worden voorkomen, door een doelpunt in de blessuretijd werd het uiteindelijk 2-2.

In de eerste helft van de Rotterdamse derby lag het tempo laag vooral bij de bezoekers verliep het moeizaam. het had moeite om tot kansen te komen en als er al eens op doel geschoten werd stond daar keeper Olij. De thuisploeg loerde vooral op de counter en dat leverde vlak voor rust de voorsprong op, Brym scoorde met een schot uit de draai.

Na rust verdubbelde diezelfde Brym de voorsprong toen hij met een prachtig schot keeper Wellenreuther, die de voorlopig weer geblesseerde Bijlow verving, kansloos liet. Na een paar wissels ging het beter lopen bij Feyenoord en Gimenez bracht de spanning terug. Uiteindelijk was het de 17-jarige debutant Sauer die vlak voor tijd zijn ploeg nog een punt bezorgde.