Nederlandse man (21) steekt zijn vader en andere man dood in gehucht Italië

Een 65-jarige man is woensdag in Italië om het leven gekomen bij een steekpartij. Volgens verschillende media zou de zoon van de man de vermoedelijke dader zijn. Bij de steekpartij kwam ook een andere Nederlander, een 60-jarige man, om het leven. Dat bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken aan AT5. Op de zoon, die geestelijke problemen zou hebben, houdt de Italiaanse carabinieri een klopjacht. Zo meldt AT5.

De Italiaanse politie is naar hem op zoek in de bossen rond het dorp Montaldo di Mondovi, in de noordwestelijke regio Piamont, waar het incident is gebeurd. De politie beschouwt de verdachte als zeer gevaarlijk en heeft de bevolking in Montaldo Mondovi en de omliggende dorpen verzocht om op hun hoede te zijn.

De verdachte was met zijn vader op bezoek bij een familievriend. Volgens de politie zou hij na een ruzie een mes uit de keuken hebben gepakt en zijn vader dood hebben gestoken, de huiseigenaar wilde tussenbeide komen waarbij ook op hem werd ingestoken. De huiseigenaar werd zwaargewond met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later.

Volgens verschillende media is de omgekomen vader de 65-jarige Chain Fa Chang, een docent op basisschool Elout in Amsterdam-Zuid. De huisvriend zou afkomstig zijn uit Harderwijk.