Uitslag sc Heerenveen - RKC

sc Heerenveen is het seizoen begonnen met een overwinning tegen RKC. In Friesland rekende de Friezen in de eerste helft af met de Waalwijkers en stond na 45 minuten met 3-0 voor. Na rust deed RKC wat terug, maar de overwinning van Heerenveen kwam nooit in gevaar: 3-1.

sc Heerenveen had een goede start van het seizoen. Na een half uur spelen stonden de Friezen al met 2-0 voor dankzij treffers van nieuwe aanwinst Ion Nicolaescu en Pawel Bochniewicz. Vlak voor rust zette Osame Sahraoui Heerenveen een 3-0 voorsprong.

Na rust was het was de thuisploeg een stuk minder dreigend. RKC deed in de tweede helft wat terug via een rake strafschop van Michel Kramer, maar verder kwamen de Waalwijkers niet en de drie punten bleven in Heerenveen.