Bauerenfeind wint vijfde rit Tour de France Femmes, straftijd voor Vollering door stayeren

Ricarda Bauernfeind heeft de vijfde etappe van de Tour de France Femmes op haar naam geschreven. De 23-jarige Duitse reed op iets minder dan veertig kilometer van de streep weg uit het peloton en kwam vervolgens solo over de meet. Demi Vollering zakte in het algemeen klassement van de tweede plaats naar de zevende plaats nadat de Nederlandse na de finish twintig seconden straftijd kreeg vanwege stayeren.

Ricarda Bauernfeind ging op 35 kilometer van de streep in de aanval. Uit een klein peloton trok de 23-jaige Duitse eerst samen de Britse Claire Steels in de aanval, maar al snel stond Bauerfeind er alleen voor. Ze nam al snel anderhalve minuut voorsprong en ondanks het achtervolgen van SD Worx werd ze niet meer achterhaald en kwam ze alleen over de finish. Marlen Reusser werd op ruim twintig seconden tweede, voor Liane Lippert.

Na afloop kreeg Demi Vollering twintig seconden straftijd. De topfavoriete voor de eindzege in de Tour de France Femmes kreeg op ruim zestig kilometer te maken met een lekke band. In de achtervolging om weer aan te sluiten bij het peloton reed ze volgens de wedstrijdjury te lang en te dicht achter de ploegleiderswagen en werd na de finish bestraft met twintig seconden straftijd. Daardoor zakt Vollering naar de zevende plaats in het algemeen klassement.

Results powered by FirstCycling.com