FOK! Wat een weer: buien en regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend schijnt af en toe de zon en trekken er vooral in de noordelijke helft een aantal buien van west naar oost over het land, met kans op onweer. De wind neemt boven land toe naar matig en gaat uit het westen waaien. Langs de noordkust waait het af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag zijn er in de oostelijke helft enkele stevige buien, plaatselijk met onweer. In de loop van de middag trekken de buien weg en breekt van het westen uit de zon steeds vaker door. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17°C op de Wadden tot 21°C in het zuiden. De wind is meest matig en komt uit het westen.

Vanavond is het droog en zonnig. De wind draait van het westen naar het zuidwesten en is langs de kust matig tot vrij krachtig, landinwaarts neemt de wind af naar zwak.

Komende nacht gaat het geleidelijk van het zuidwesten uit flink regenen. De minima liggen tussen 10°C in het noordoosten tot 14°C in het zuidwesten. Landinwaarts staat een matige wind uit het zuiden. Langs de kust waait eerst een vrij krachtige en later krachtige wind uit het zuidwesten, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Onrustige wolken nabij Winterswijk. (Foto: Anouk)
Onrustige wolken nabij Winterswijk. (Foto: Anouk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.