Philipsen opnieuw de snelste in Tour de France

In de massasprints in de Tour de France staat er voorlopig geen maat op Jasper Philipsen. De Belgische topsprinter won al de eerste sprinten in de Tour en ook vandaag was de Philipsen opnieuw de snelste in de massasprint.

Na twee prachtige etappes in de Pyreneeën stond er vandaag een vlakke rit op het programma met finish in Bordeaux. Het was ook direct aan het koersgedrag te merken dat het een vlakke rit was en het peloton had er weinig zin. Alleen Simon Guglielmi probeerde het, de dappere Fransman kreeg zes minuten voorsprong, maar met de vele sprintersploegen was het wachten voordat hij werd bijgehaald.

Met nog veertig kilometer te gaan kreeg Guglielmi gezelschap van twee landgenoten Pierre Latour en Nans Peters. Latour en Peters lieten Guglielmi vrij snel achter, maar ook zij zouden het niet redden en werden in de laatste tien kilometer ingerekend door het peloton en kon er opnieuw gesprint worden voor de dagzege. Net zoals in de vorige massasprints werd Jasper Philipsen perfect gegangmaakt door Mathieu van der Poel. Philipsen maakte het werk opnieuw perfect af en sprintte naar zijn derde dagzege in deze Tour. Mark Cavendish kwam als tweede over de streep, terwijl Biniam Girmay derde werd.

Results powered by FirstCycling.com