EK-kwalificatie: Frankrijk blijft winnen, Armenië stunt in Wales

In groep B van de kwalificatie voor het EK voetbal van volgend jaar staat Frankrijk nog altijd op de volle score. Dankzij goals van Olivier Giroud en Kylian Mbappé en een eigen goal van Aymen Mouelhi werd Gibraltar met 0-3 verslagen.

Griekenland kwam dankzij goals van Anastasios Bakasetas en Giorgos Masouras met 2-1 langs Ierland, waar Nathan Collins de enige goal scoorde. Frankrijk staat zo op negen punten, Griekenland en Nederland op zes en drie, maar beide landen hebben één wedstrijd minder gespeeld - Nederland komt in deze speelronde überhaupt niet in actie.

In groep C rekende Engeland met 0-4 af met Malta. In Ta' Qali opende Ferdinando Apap namens Malta al snel de score, maar helaas voor hem wel in eigen doel. Trent Alexander-Arnold en Harry Kane (penalty) waren voor rust trefzeker, Callum Wilson maakte het vanaf elf meter af in de slotfase. Noord-Macedonië kwam in Skopje dankzij Enis Bardhi en Elif Elmas op 2-0 tegen Oekraïne, dat in de tweede helft de boel om wist te draaien: Illya Zabarnyi scoorde na ruim een uur, kort daarop gevolgd door Yukhym Konopyla, waarna Viktor Tsyhankov zijn Oekraïne zelfs de drie punten bezorgde met de 2-3.

Turkije kwam in en tegen Letland op 0-1 dankzij Abdülkerim Bardakci, maar Eduards Emsis trok de stand gelijk. Cengiz Ünder tekende na een uur voor 1-2, Kristers Tobers maakte in blessuretijd nog een gelijkmaker, maar Irfan Kahveci boorde de Letse hoop alsnog de grond in: 2-3. Wales kwam thuis tegen Armenië dankzij Daniel James vroeg op voorsprong, maar Lucas Zelaryan trok de stand snel gelijk en twee goals van Grant-Leon Ranos zorgden zelfs voor 1-3. Harry Wilson deed wat terug voor Wales, maar binnen een paar minuten zorgde Zelaryan voor de 2-4 eindstand.

In groep D rekende Denemarken dankzij een goal van Jonas Wild met een gezapige 1-0 af met Noord-Ierland, terwijl goals van Joel Pohjanpalo en Oliver Antman Finland met 2-0 langs Slovenië hielpen. Yan Vorogovsky, Askhat Tagybergen en Baktiyor Zainutdinov bezorgden Kazachstan op bezoek bij San Marino - dat wegens verbouwingen in Parma speelt - een 0-3 overwinning.

Remo Freuler en Zeki Amdouni brachten Zwitserland in Andorra soepel op 0-2, maar in de tweede helft was Marcio Vieira trefzeker voor de thuisploeg - daar bleef het echter wel bij, 1-2. Max Ebong zette Wit-Rusland in Boedapest op 1-0 tegen Israël, dat het in de laatste tien minuten nog helemaal omdraaide: een penalty van Shon Weissman en een goal van Oscar Gloukh zorgden voor de 1-2 eindstand. Kosovo en Roemenië kwamen tot geen enkele goal.

Alle uitslagen en standen zijn hier te vinden.