Mercedes sterk in Canada, training gestaakt wegens technische problemen

Op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal zijn vrijdagavond de eerste twee vrije trainingen afgewerkt voor de Grand Prix van Canada. Dat was althans de bedoeling, maar het bleef bij ongeveer anderhalve training: de eerste werd al snel gestaakt, de tweede werd daardoor verlengd.

In training één hadden de meeste coureurs amper een ronde gereden of de boel werd stilgelegd, nadat Pierre Gasly stil was komen te staan. De langdurige rode vlag had daar echter niks mee te maken: er waren problemen met de CCTV-camera's rondom het circuit, wat voor een veiligheidsprobleem zorgde. Er werd dus niet meer gereden, waardoor Valtteri Bottas' tijd bovenaan bleef staan, voor wat het waard is.

De tweede training werd wegens de nogal korte eerste sessie met een half uur verlengd, waarbij het in de slotfase bijzonder hevig begon te regenen. Voor die tijd had Lewis Hamilton in de Mercedes de snelste tijd genoteerd, een paar honderdsten voor teamgenoot George Russell. Carlos Sainz zat er in de Ferrari ook uitstekend bij, gevolgd door Fernando Alonso, Charles Leclerc en Max Verstappen. Nyck de Vries noteerde de zestiende tijd.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden. Training drie begint zaterdag om 18.30 uur, de kwalificatie volgt om 22.00 uur.