Uitslag FC Utrecht - Sparta

Sparta Rotterdam heeft een grote stap gezet naar de finale voor de play-offs voor Europees voetbal. In de heenwedstrijd won de ploeg van trainer Maurice Steijn bij FC Utrecht met 1-2.

Sparta stond in Utrecht al bij de rust met 0-2 voor. Vito van Crooij zorgde vanaf elf meter voor de openingstreffer en vlak voor het einde van de eerste helft maakte Tobias Lauritsen met een afstandsschot voor de 0-2.

FC Utrecht ging op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg daar ook voldoende kansen voor, maar telkens lag de doelman van Sparta in de weg. Twintig minuten voor tijd viel de verdiende 1-2 alsnog via de Griekse spits Anastasios Douvikas. De thuisploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar in de Galgenwaard bleef het 1-2 in het voordeel van Sparta, waardoor de Rotterdammers een goede uitgangspositie hebben op de finale voor de play-offs voor Europees voetbal