EK-kwalificatie: Zweden sloopt Azeri's, ServiŽ wint van Montenegro

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de maandagavond en wel de kwalificaties voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar. Naast groep B, waarin Nederland de kraker tegen Gibraltar won (3-0) en Frankrijk Ierland versloeg (0-1), werden er in nog drie groepen twee duels gespeeld.

Groep E was met afstand de minst enerverende van de avond. In Chisinau kreeg Moldavië bezoek van Tsjechië en na anderhalf uur voetbal kijken konden de vijfduizend toeschouwers afdruipen zonder één enkele goal. Karol Swiderski opende in Polen kort voor rust de score tegen Albanië, maar in Warschau bleef het bij één schamele goal.

In groep F viel wat meer te noteren. Estland kwam dankzij Rauno Sappinen knap op 0-1 na 25 minuten voetballen in en tegen Oostenrijk, maar de thuisploeg keerde het in de tweede helft om: Florian Kainz trok de stand na ruim een uur gelijk, kort voor rust maakte Michael Gregoritsch de winnende 2-1. Zweden begon thuis stroef tegen Azerbeidzjan en kwam in de eerste helft niet verder dan één goal, maar een eigen goal als 2-0 bracht de Zweden op gang: het werd uiteindelijk 5-0.

Tot slot groep G, waar Hongarije bezoek kreeg van Bulgarije. Al na zeven minuten was het raak voor Balint Vecsei en twintig minuten later verdubbelde Dominik Szoboszlai de score voor het thuisland. Nog voor rust zorgde Martin Adam voor de 3-0, waarna de tweede helft niks meer opleverde. Montenegro hield thuis tegen buurland Servië lang stand, maar Dusan Vlahovic kreeg de Montenegrijnen in Podgorica toch op de knieeën met twee late treffers: 0-2.