Uitslag sc Heerenveen - RKC

sc Heerenveen heeft ook in de tweede wedstrijd van de competitie geen fout gemaakt. In het thuisduel tegen RKC won de Friese ploeg met 3-2 dankzij een uitstekende eerste helft, waarin het met 3-0 voorkwam.

Heerenveen kende een uitstekende eerste helft tegen RKC. Bij rust stond de 3-0 op het scorebord. Henk Veerman was verantwoordelijk voor twee treffers. Na een kwartier had hij Heerenveen op voorsprong gezet vanuit een strafschop en vlak voor rust kopte hij een vrije trap van Joey Veerman binnen. Maar het hoogtepunt in de eerste helft was de 2-0. Filip Stevanovic zette met een prachtig wippertje Tibor Halilovic alleen voor het doel, waarna hij met een prachtige volley afwerkte.

RKC kwam in de tweede helft nog heel dichtbij. Jens Odgaard, die vorig seizoen nog voor Heerenveen speelde, maakte halverwege de tweede helft de 3-1 en vlak voor tijd maakte Richard van der Venne nog de 3-2, maar verder kwam de ploeg uit Waalwijk niet.