OS: Handbalsters winnen ook van Angola en zijn zeker van kwartfinales

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun derde groepswedstrijd met overtuiging gewonnen. Na eerdere overwinningen tegen Japan en Zuid-Korea werd ditmaal Angola verslagen: 37-27. Door de zege is Nederland zeker van de kwartfinales.

Nederland begon nog goed aan de wedstrijd en had al snel een gaatje van twee doelpunten tegen Angola, alleen kon Oranje niet doorzetten; bij rust was het 17-15 in het voordeel voor de Nederlandse handbalsters.

Na rust ging het wat gemakkelijker voor de Nederlandse ploeg, het verschil met Angola werd al snel groter en uiteindelijk won de ploeg van Emmanuel Mayonnade met tien doelpunten verschil: 37-27.

Na deze drie wedstrijden wacht vrijdag de eerste serieuze tegenstander. Dan moet de wereldkampioen het opnemen tegen Europees kampioen Noorwegen.