VVD en GroenLinks winnen en FVD blijft verliezen in peiling

Forum voor Democratie zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De partij van Thierry Baudet zakt in de laatste peiling van EénVandaag en Ipsos naar 5 zetels. De VVD en GroenLinks weten deze maand twee zetels te winnen ten opzichte van de vorige peiling van het TV programma en het onderzoeksbureau.

De VVD blijft veruit de grootste partij van het land en komt met de winst van twee zetels uit op 42 plekken. Daarachter volgt op gepaste afstand de PVV van Geert Wilders die ongewijzigd op 20 zetels blijft staan. Ook het CDA blijft gelijk en staat op 17 virtuele zetels in deze peiling.

Dankzij een winst van 2 komt GroenLinks op 14 zetels en is daarmee nu de grootste partij op links vlak voor de PvdA die op 13 zetels blijft staan. Ook D66 staat, net als een maand geleden, op 13 virtuele plekken in de Tweede Kamer. De SP blijft ook stabiel en scoort 10 zetels.

De ChristenUnie blijft fier overeind als coalitiepartij en staat ook deze keer weer op 6 zetels. Daarachter verliest de Partij voor de Dieren 1 plekje en komt uit op 5 zetels. Ook Forum voor Democratie staat op 5 zetels wat een verlies van 2 virtuele zetels betekent voor de partij rond voorman Thierry Baudet. Ruim 1,5 jaar geleden mocht Baudet zich nog de grote winnaar noemen van de Provinciale Statenverkiezing toen zijn partij de grootste van het land werd. De gekozen strategie van de afgelopen maanden lijkt de partij grote delen van zijn aanhang te kosten.

De SGP blijft stabiel als altijd op 3 zetels staan. Daarachter scoort DENK nog altijd 1 zetel. De maar niet stoppende onrust bij 50PLUS zorgt ervoor dat de partij terugzakt van 2 naar 1 virtuele zetel.