Richard de Mos wil met nieuwe beweging meedoen aan Tweede Kamerverkiezingen

In maart volgend jaar staan de Tweede Kamerverkiezingen op het programma en in aanloop daarnaartoe schieten de nieuwe politieke partijen als paddenstoelen uit de grond. Ook oud-PVV'er Richard de Mos denkt een plekje in de Tweede Kamer te kunnen veroveren met een partij die niet links of rechts is.

Het zijn woelige tijden voor De Mos. In 2018 werd hij met zijn partij Hart voor Den Haag / Groep de Mos de grootste in de Hofstad en belandde hij in het college samen met GroenLinks, D66 en de VVD. Dat duurde echter niet heel lang want in juni 2020 kwam Groep de Mos in opspraak door onder andere mogelijke verkiezingsfraude. Terwijl het onderzoek daar nog naar loopt kijkt De Mos alweer verder, hij wil de Tweede Kamer weer in.

De Haagse politicus wil de zogenaamde de ombudspolitiek landelijk uitrollen. "Politiek die niet denkt in linkse en rechtse hokjes, politiek die niet traditioneel is. We zijn niet liberaal of sociaaldemocratisch en we hangen ook geen religie aan, gewoon de ombudspolitiek. Problemen signaleren, de koe bij de horens vatten en gewoon oplossen. Ik denk dat Nederland daar echt op zit te wachten. En ook politiek die minder polariseert en gewoon naar de mensen luistert en gewoon problemen oplost", zo vertelde De Mos bij Omroep West.

Ondanks al het gedoe van de laatste tijd heeft De Mos het nog naar zijn zin in de politiek. "Ik vind politiek iedere dag opnieuw weer leuk, iedere dag opnieuw weer een uitdaging en ik ben nog lang niet klaar in de politiek", aldus het oud-Tweede Kamerlid.

In het najaar wordt er meer bekend rond de nieuwe beweging die De Mos op aan het zetten is: "We komen in september, oktober met de beweging die er achter zit, ik ben het zeker niet alleen", zo vertelt de oud-wethouder. "En dan gaan we bekend maken wie dat zijn, welke mensen daaraan gaan meedoen. Ik denk dat mensen dan in Nederland gaan zeggen 'ow, die ook'. Ik denk dat we daar een hele positieve vibe kunnen creëeren van nieuwe politiek", aldus de ambitieuze De Mos.