Hiddink was in januari al akkoord met Curaçaose voetbalbond

Guus Hiddink wist in januari dat hij bondscoach van Curaçao zou worden. Hij had toen al een mondeling akkoord bereikt met de Curaçaose voetbalbond om bondscoach van de nationale voetbalploeg van het eiland te worden. Dat heeft de voetbalbond van Curaçao zondag laten weten tijdens een persconferentie.

Volgens technisch directeur Etienne Siliee zal Hiddink niet veel gaan verdienen. Hij zou zijn functie als een mooie uitdaging beschouwen, maar eist wel een professioneel werkklimaat. De bond is heel erg blij met de komst van Hiddink. Doel is kwalificatie van het WK in Qatar in 2022. Hiddink zal hiervoor verschillende voetballers met Curaçaose achtergrond benaderen.

Volgens de bond gaat het in eerste instantie om acht voetballers. Enkele spelers zijn hiervoor al benaderd, maar de enige naam die tijdens de persconferentie bekend werd gemaakt is die van Richairo Zivkovic, die een Servische moeder heeft en een Curaçaose vader. Zivkovic wil eerst overleggen met de bondscoach van Servië om te kijken wat zijn kansen zijn om voor dat land uit te komen.

In februari sprak Hiddink al met de toenmalige bondscoach van Curaçao Remko Bicentini. Die zou volgens de bond geen assistent onder Hiddink willen worden. Zijn contract is afgelopen vrijdag beëindigd. De bond bedankte hem voor zijn goede werk als bondscoach en zegt dat de deur altijd voor hem open blijft.

Afgelopen vrijdag bevestigde Hiddink dat hij bondscoach van Curaçao wordt. Bicentini zegt dat hij dat bericht uit de media moest vernemen. De Curaçaose voetbalbond bood excuses aan voor die ongelukkige gang van zaken.

Voor Curaçao geldt dat ze in oktober en november de eerste horde moeten nemen in de kwalificatie voor het WK. Het land moet in een halve competitie af zien te rekenen met Guatemala, Saint Vincent & de Grenadines, Cuba en de Britse Maadeneilanden. Alleen de groepswinnaar gaat door naar volgende ronde in de CONCACAF-zone.