Dovizioso wint in Misano, Lorenzo schuift onderuit

Andrea Dovizioso heeft zondag de Grand Prix van San Marino in de MotoGP gewonnen. Op het circuit van Misano was de Italiaan een klasse apart, nadat hij na enkele ronden de leiding in handen nam en deze ook niet meer weg zou geven.

Jorge Lorenzo hield vanaf poleposition de leiding en werd gevolgd door Jack Miller, hoewel Lorenzo's Ducati-teamgenoot Dovizioso al snel plek twee in beslag nam. Achter Miller volgden Marc Marquez, Maverick Viñales, Alex Rins, Cal Crutchlow, Valentino Rossi en Johann Zarco.

Voor de ook door Marquez ingehaalde Miller was het al snel voorbij: in de vierde ronde gleed de wisselvallige Australiër onderuit. Voorin opende Dovizioso de aanval op zijn teamgenoot, met succes, terwijl Rins zich naar de vierde plek reed.

Halverwege de race had Dovizioso een goede anderhalve seconde voorsprong op Marquez, die inmiddels Lorenzo was gepasseerd. Die liet dat uiteraard niet zomaar gebeuren en met zeven ronden te gaan pakte hij de regerend wereldkampioen op fraaie wijze weer terug.

Met nog ruim één ronde te gaan ging het fout voor Lorenzo: hij schoof onderuit en het 1-2'tje voor Ducati kon de prullenbak in. De zege kwam wel: Dovizioso begon twee bochten voor de finish al te juichen en pakte de winst, voor Marquez, Crutchlow, Rins, Dani Pedrosa en Rossi.