'Utrecht doet Emanuelson aanbieding'

De kans is groot dat Urby Emanuelson terugkeert in de Eredivisie. FC Utrecht heeft de meetrainende oud-Ajacied een aanbieding gedaan.

Emanuelson traint sinds vorige week mee bij FC Utrecht en volgens De Telegraaf hebben de Domstedelingen de linksback/linker middenvelder inmiddels een aanbieding gedaan. De 31-jarige oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan sprak vorige week al de wens uit terug te keren in de Eredivisie en Utrecht-trainer Erik ten Hag lijkt hem nu die kans te geven.

Als Utrecht en Emanuelson eruit komen is de 17-voudig Oranje-international alweer toe aan zijn achtste club. Nadat hij Ajax in 2011 had verlaten, diende de Amsterdammer achtereenvolgens MIlan, Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona en Sheffield Wednesday. Bij die laatste club kwam hij slechts één keer in actie.

Emanuelson groeide bij Ajax van groot talent uit tot een van de sterren en blonk uit in zijn multifunctionaliteit. Hij speelde in Amsterdam op linksback, linksmid en linksbuiten. Bij Milan was hij zelfs ook enige tijd 'nummer 10' en verkapte rechtsbuiten. Critici menen soms ook dat zijn multifunctionaliteit Emanuelson tegen kan zitten, maar Ten Hag zal graag een ervaren speler aan zijn selectie kan toevoegen.