Langverwacht boksgevecht eindelijk gepland

Het is een gevecht waar in de bokswereld lang naar is uitgekeken: Gennady Golovkin tegen Canelo Alvarez in het middengewicht. De Kazakh Golovkin is al jaren houder van diverse wereldtitels in het gewicht, terwijl de Mexicaan Alvarez de kampioen is bij The Ring. De twee staan in alle ranglijsten bij de beste boksers ter wereld, bekeken over alle gewichtsklassen. 

Afgelopen weekeinde stond Alvarez tegenover landgenoot Julio Cesar Chavez Jr. Dat hij als bijnaam El hijo de la leyenda - 'De zoon van de legende' - heeft zegt misschien wel wat over zijn eigen kwaliteiten, ook al heeft hij zelf ook een wereldtitel in handen gehad.

Alvarez versloeg hem in Nevada, maar daar ging het eigenlijk niet om. Het grote nieuws kwam na afloop van het gevecht: "Triple G, jij bent de volgende, maat", zei Alvarez, waarmee hij doelde op Golovkin. "Het gevecht staat gepland. Ik ben voor niemand bang, op het moment dat ik geboren werd was de angst verdwenen", riep de Mexicaan. 

Vorig jaar nodigde Alvarez de Kazakh al eens uit voor een gevecht, maar dat ging niet door. Dit keer lijkt het zo goed als zeker dat het gevecht wél doorgang zal vinden, tot vreugde van boksfans over de hele wereld. De twee zullen in de ring stappen op 16 september, de Mexicaanse Onafhankelijkheidsdag.

Waar het gevecht plaats zal vinden is nog niet bekend. De manager van Alvarez, Oscar de la Hoya, had het er al snel heel druk mee. "Na een paar minuten had ik al gemiste oproepen uit Dubai, het Verenigd Koninkrijk en meer...er zijn zoveel stadions die dit willen organiseren." 

De twee hebben een indrukwekkend record. Alvarez vocht 51 keer in zijn professionele loopbaan, resulterend in een gelijkspel in zijn vijfde gevecht in de tijd dat hij nog louter in Mexico bokste en één nederlaag, tegen niemand minder dan Floyd Mayweather. Golovkin vocht als prof 37 keer en won al die gevechten, waarvan 33 keer op knock-out.