Teller Serious Request op zeer magere 1,3 miljoen euro

De teller bij de jaarlijkse benefietactie van radiozender 3FM staat na twee dagen op een zeer magere 1.314.829 euro. 3FM maakte dinsdagavond de tweede tussenstand bekend. In voorgaande jaren stond de teller na twee dagen op zo'n 2.3 miljoen euro.

Inmiddels lijkt de rek volledig uit het concept te zijn. Vorig jaar was het eerste jaar sinds het begin van Serious Request dat de opbrengst fors daalde. Ook zijn er meer geluiden te horen van mensen die het wel een beetje gehad hebben met het glazen huis.

3FM Serious Request begon zondagavond toen de dj's Frank van der Lende en Domien Verschuuren zich lieten opsluiten in het Glazen Huis in Breda. Het is de eerste keer dat geen drie maar twee dj's zes dagen lang non-stop radio en tv maken zonder dat ze daarbij eten. Daarnaast moet het huis het doen zonder de populaire publiekstrekkers Coen en Sander, Giel Beelen en Gerard Ekdom.

"Met 1,3 miljoen euro kan het Rode Kruis nu al een wezenlijk verschil maken in kinderlevens. Voor hen zou zonder 3FM Serious Request geen euro worden opgehaald", stelllen de dj's. "We gaan de komende vier dagen nog alles op alles zetten om het maximale er uit te halen, voor al die kinderen die de hulp zo hard nodig hebben. Help ons in de strijd tegen kindersterfte door longontsteking."

Teller Serious Request op 1,3 miljoen euro

Teller Serious Request op 1,3 miljoen euro (Foto: BuzzE)