Serious Request begint weer

Dj Hardwell sluit zondagavond in zijn thuisstad Breda de deuren van het Glazen Huis voor de jaarlijkse 3FM-benefietactie Serious Request. Dit jaar zitten er voor het eerst twee dj's in plaats van de drie in de mobiele studio en moeten we het stellen zonder populaire publiekstrekkers als Giel, Koen en Sander en Ekdom.

In plaats daarvan krijgen we de B-roll in de vorm van Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Ze zullen tot kerstavond 24 uur per dag radio en tv maken zonder dat ze daarbij eten.

3FM pakt het dit jaar iets anders aan dan voorgaande jaren. Zo gaan de andere collega-dj's meer dan ooit het land in om actievoerders te helpen bij het inzamelen van geld. Ze doen hiervan ook uitgebreid verslag op radio, tv en internet. Verschuuren, die voor de derde keer het huis ingaat, en Van der Lende, die zijn debuut maakt, hebben elke nacht gezelschap van een bekende gast. Zo komen onder anderen Humberto Tan en Dionne Stax langs.

De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar naar kinderen die sterven aan longontsteking. Jaarlijks kost dit aan zo'n 900.000 kinderen het leven. Volgens berekeningen kan voor 4 euro een kind gered worden. Houden we de sterftecijfers ernaast zou voor een miljoen of acht zo'n twee jaar lang geen enkel kind aan longontsteking hoeven sterven.

Hoeveel kinderen daadwerkelijk gered worden hangt natuurlijk af van de hoeveelheid geld die in de verkeerde zakken verdwijnt.

Het Glazen Huis stond in 2008 ook in Breda. Volgend jaar is het de beurt aan Apeldoorn.

Vernieuwd Serious Request begint
Vernieuwd Serious Request begint (Foto: ANP)