Voetballers Honduras stunten met uitschakeling Argentinië

Een nieuwe tegenslag voor het Argentijnse voetbal. Het land speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Honduras en dat bleek te weinig voor een plek in de kwartfinales op het olympisch voetbaltoernooi. Argentinië had een overwinning nodig, want Honduras had een beter doelsaldo dan de Argentijnen. 

Een kwartier voor tijd schoot Antony Lorenzo namens Honduras de 1-0 binnen vanaf elf meter. Beide landen deze wedstrijd hadden al een strafschop gemist. In blessuretijd maakte Mauricio Martinez nog de 1-1, maar dit bleek niet genoeg. Honduras gaat als nummer twee van groep D door naar de kwartfinales. Argentinië werd derde en is uitgeschakeld. 

De voorbereiding voor Argentinië was rommelig. Trainer Julio Olarticoechea was maar weken voor het toernooi aangesteld nadat Gerardo Martino ontslag nam nadat hij met het eerste Argentijnse elftal tweede werd op de Copa América Centenario. Ook was Martino boos dat clubs hun spelers niet wilden afstaan voor het olympisch voetbaltoernooi. 

Portugal werd groepswinnaar na een 1-1 gelijkspel tegen Algerije. De Afrikanen werden laatste in groep D. Later vandaag vallen ook de beslissingen in de andere groepen. Brazilië zal moeten winnen van Denemarken om de kwartfinales te halen, anders wacht het zelfde lot als Argentinië.