Meppelink/Van Iersel verliezen strijd om groepzege

Beachvolleybalduo Marleen van Iersel en Madelein van Meppelink hebben naast de groepszege in poule F gegrepen. In de laatste en beslissende duel tegen het eveneens ongeslagen Australische duo Taliqua Clancy en Louise Bawden werd in de derde set besloten in het voordeel van de Australiërs: 1-2 (25-27, 21-18, 14-16).

Op de olympische ranglijst ontlopen de twee duo's elkaar amper. Nederland staat vijfde en Australië zesde. Dat het een spannende pot om de groepszege ging worden viel dus al te verwachten. In de eerste set gingen de twee dan ook constant gelijk op, slechts één keer wisten de Nederlanders op een kleine 6-3 voorsprong te komen, maar verder was het vooral stuivertje wisselen. De Australiërs wisten als eerste tot een set-point te komen, maar het zou nog elf punten duren tot de beslissende 25-27 viel.

In de tweede set begon Nederland matig. Australië wist op een flinke voorsprong te komen, maar Meppelenk en van Iersel knokten zich sterk terug en wisten de hele set in de buurt te blijven. Tegen het einde van de set begon het Australische duo slordiger te worden en kon een 21-18 winst in de wacht worden gesleept. Ook in de derde set begon Nederland matig. Ditmaal kon de achterstand echter niet geheel meer worden goedgemaakt en wonnen de Australiërs hun tweede match-point.

Wie de Nederlanders treffen hangt nu af van de loting. Door eerste te worden, waren ze zeker alle andere groepswinnaars ontlopen, maar nu is het afwachten.

Submitter:  Bron: FOK!sport