FOK! Wat een weer..Meest bewolkt en een paar buien

Goeiemorgen! Vooral in het westen verloopt de maand juli uitermate zonnig. Zeker langs de kust ligt het aantal uren zon er ver boven normaal met 200 tot plaatselijk zelfs 220 uur zon. Eveneens kun je ook duidelijk zien waar de meeste buien zijn gevallen. In het binnenland dus. In Zeeland is plaatselijk maar 10 mm gevallen, terwijl er dieper landinwaarts al hier en daar 50 tot 90 mm is gevallen. Op een paar plekken zelfs meer dan 100 mm.

Vandaag is het over het algemeen bewolkt en valt er af en toe wat regen of motregen. In de loop van de dag wordt de neerslag in het zuiden en oosten wat actiever en kan er mogelijk ook onweer bij voorkomen. In, jawel, het zuidwesten en westen kan het dan alweer wat gaan opklaren. Stralend zonnig lijkt het echter niet te worden, want er blijven nog wel wat wolkenvelden hangen. Bij dit alles ligt het kwik tussen de 19 op Terschelling en 23 in het zuidoosten. De wind stelt niet zo veel voor en is veranderlijk.

Morgen kunnen er op meer plekken enkele buien vallen, al lijkt de voorkeur wederom op het binnenland te liggen.  De temperatuur ligt dan over het algemeen rond de 20 graden.

Op zaterdag is er dan weer wat meer ruimte voor de zon, al blijft een lokale bui steeds mogelijk. Aan de temperatuur veranderd niet zo veel. 

Fijne dag!

Zon op 05:55
Zon onder 21:37
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Kitesurfers op het IJsselmeer (Foto: DJMO)
Collega DJMO zag een groep kitesurfers actief op het IJsselmeer. (Foto: DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
450 Keizer Theodosius II overlijdt enkele dagen na een ongelukkige val van zijn paard.
 1976 Alle zes miljoen inwoners van Peking verblijven dagenlang op straat na zeer zware aardbevingen. die het noordoosten van China treffen en het leven eisen van 240.000 mensen.
1988 Koning Hoessein van Jordanie doet officieel afstand van de Westelijke Jordaanoever als Jordaans grondgebied.
2007 De 83e 24 uur van Spa-Francorchamps wordt gehouden.
2061 Passage van de komeet Halley.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.