Coronel kan geweldige kwalificatie WTCC niet verzilveren

Tom Coronel heeft in het World Touring Car Championship nauwelijks kunnen profiteren van zijn geweldige tweede startpositie in de hoofdrace. Op de Hungaroring kende de Nederlander een slecht begin, hoewel hij zich in het tweede deel van de race nog een beetje kon herstellen.

Polesitter José-María Lopez vertrok op de kletsnatte baan het beste en nam de leiding, met Robert Huff en Yvan Muller achter zich. Coronel kon zijn tweede startplek verre van verzilveren, want al na enkele bochten vond hij zichzelf terug rond de zesde positie, waarna hij zelfs terugviel tot de negende stek - achter Nick Catsburg. Mehdi Bennani daarentegen kende een wereldstart: de Marokkaanse winnaar van race één vertrok als tiende, maar lag na een rondje al op de vierde plaats.

Bennani moest zijn positie al snel opgeven, want na een aanvaring met de slecht vertrokken Tiago Monteiro moest de Marokkaan zich melden voor een drive through penalty. Na drie ronden parkeerde Grégoire Demoustier zijn Citroën hardhandig in de bandenstapel, resulterend in het op de baan komen van de safety car.

Bij de herstart hield Lopez zijn leiding, gevolgd door teamgenoot Muller en Huff. De beide Nederlanders waren betrokken bij het gevecht om plek zes, maar dat werd gewonnen door de Brit Tom Chilton. Coronel passeerde Catsburg en nam de zevende positie in, voor de Nederlandse Lada-rijder die al snel Bennani in zijn nek voelde hijgen. 

Catsburg viel in de laatste ronden zelfs nog terug tot plek dertien, maar voor Coronel was er nog een positie winst te boeken. Dat werd echter verhinderd door Norbert Michelisz: het linkerachterwiel van de Hongaar brak in de slotronde af, maar hij bleef doorrijden. Op het moment dat Coronel hem in wilde halen verloor Michelisz de controle over het stuur en beukte hij de Nederlander van de baan, waardoor Huff - teruggevallen door een drive through vanwege een klein duwtje tegen Muller - hem nog voorbij kon.

Het betekende de zevende plek aan de finish voor Coronel, die Michelisz immers wel inhaalde. Lopez won de race, voor teamgenoot Muller en de Honda van Monteiro. Thed Björk stuurde zijn Volvo naar een knappe vierde plek. Over twee weken gaat het WTCC verder in het Marokkaanse Marrakech.