Catsburg in zeikende regen naar volgend WTCC-podium

Coureur Nick Catsburg heeft opnieuw het podium gehaald in het World Touring Car Championship. De Nederlandse stuurde zijn Lada op een zeiknatte Hungaroring naar de derde plek in de openingsrace. 

Nog voor de start kende het publiek al een grote teleurstelling. De Hongaarse thuisfavoriet Norbert Michelisz blies in de opwarmronde de motor van zijn Honda op en moest dus al gelijk opgeven in plaats van starten vanaf een goede vijfde plek. Bij de start vertrok Catsburg als vierde, maar na een pittig duel met Yvan Muller verschalkte hij de Fransman en diens Citroën en pakte de Nederlander de derde plek.

De leiding was in handen van polesitter Mehdi Bennani en de Marokkaan zou die leidende positie ook geen moment meer uit handen geven. Catsburg had de halve race nodig om achter de ervaren Zweedse Volvo-coureur Fredrik Ekblom vandaan te komen, maar zijn tweede plaats kon hij uiteindelijk ook niet vasthouden. Die ging namelijk naar Tom Chilton, nadat de Britse Citroën-rijder Catsburg aan het einde van de race inhaalde.

Tom Coronel kwam in het stuk niet voor. De Nederlander vertrok als achtste, maar eindigde ruimschoots buiten de top-10. Mogelijk heeft hij maar weinig risico genomen om zich zo volledig op de tweede race te richten. Om 17.15 uur vertrekt hij dan als tweede in de hoofdrace.