Fed Cup-team pakt verrassende voorsprong in halve finale

Het Nederlandse Fed Cup-team blijft maar verbazen. Nadat ze eerder dit jaar Rusland versloegen in de eerste ronde van de Wereldgroep I, won Kiki Bertens de eerste duel in de halve finale van de Française Caroline Garcia; 6-4 en 6-2.

De tennissters, onder leiding van bondscoach Paul Haarhuis, wonnen de afgelopen jaren al hun duels en wist daardoor Wereldgroep I te bereiken. Na de winst tegen Rusland mogen ze dit weekend aantreden tegen Frankrijk, dat met enkele hooggeplaatste speelsters in de selectie zit.

In het eerste duel bleek van een groot verschil in kwaliteit geeneens sprake. Sterker nog; Bertens (net in de top 100) bleek zowel fysiek als mentaal sterker dan haar opponente Garcia, die de nummer 45 van de wereld is.

In beide sets pakte Bertens een vroege break voorsprong. In de tweede gaf ze deze nog weer weg, maar toen Bertens direct weer door de service van de Française ging was het verzet gebroken. Later vandaag staat de tweede partij gepland. Dan komt Richel Hogenkamp in actie tegen Kristina Mladenovic.

Kiki Bertens zet Nederlands Fed Cup-team op voorsprong (Pro Shots/Panoramic)
Kiki Bertens zet Nederlands Fed Cup-team op voorsprong (Pro Shots/Panoramic)