AC Milan voor het eerst sinds 2003 naar finale Coppa Italia

AC Milan had het heenduel met Alessandria in de halve finale van de Coppa Italia al met 1-0 gewonnen. In de return in San Siro had de ploeg uit de Lega Pro, de derde Italiaanse divisie, niets te vertellen: 5-0.

De Milanezen beslisten het tweeluik nog voor rust. In de twintigste minuut opende aanvaller Jeremy Ménez de score op aangeven van Keisuke Honda. Vier minuten later verdubbelde verdediger Alessio Romagnoli de voorsprong, 2-0. De assist kwam op naam van controleur Juraj Kucka.

Met zijn tweede van de avond maakte Ménez er in de slotfase van het eerste bedrijf 3-0 van. Ditmaal fungeerde middenvelder Andrea Poli als aangever. Na de pauze bleven meerdere doelpunten lang uit. Tien minuten voor tijd betekende een eigen doelpunt van Roberto Sabato de 4-0 voor Milan. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Mario Balotelli er zelfs nog 5-0 van.

AC Milan stond voor het laatst in de eindstrijd van het toernooi om de Coppa Italia in het seizoen 2002-2003. Destijds werd AS Roma in de finale over twee wedstrijden verslagen. In totaal wonnen de Rossoneri de beker vijf keer.