Leicester loopt averij op in titelrace

West Bromwich Albion was een frustrerende horde voor kampioenskandidaat Leicester City. De koploper van de Premier League kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Het is inmiddels maart, maar nog altijd voert Leicester City de ranglijst van de Premier League aan. De beslissende fase van het seizoen is nu aangebroken en het is de vraag of The Foxes de uitstekende vorm kunnen vasthouden. West Bromwich Albion was dinsdagavond de volgende horde op weg naar een succesverhaal.

Echter kwam de ploeg van Claudio Ranieri op achterstand in het eigen King Power Stadium. De defensie stond niet helemaal goed toen Salomón Rondón diep werd gestuurd. De spits ontdeed zich simpel van Robert Huth, en schoot vervolgens via Kasper Schmeichel raak. Voor de pauze stelde Leicester echter al orde op zaken.

Bij de gelijkmaker kwam echter wel wat geluk kijken. Danny Drinkwater kreeg de bal op rand zestien en zijn schoot vloog via West Brom-verdediger Jonas Olsson over doelman Ben Foster in het doel. Op slag van rust kwam de thuisploeg ook op voorsprong, nadat spits Jamie Vardy al een grote kans had gemist.

Riyad Mahrez legde een voorzet vanaf links op schitterende wijze met zijn hak klaar voor Andy King, die de bal vervolgens met een geplaatst schot in de hoek legde. Zo leek het erop dat Leicester na de vroege achterstand toch op een overwinning afstevende, maar na rust kwamen de bezoekers toch weer terug in de wedstrijd.

Craig Gardner schaarde zich achter een vrije trap en krulde deze op formidabele wijze achter een kansloze Schmeichel. Vervolgens ging Leicester met man en macht op zoek naar de 3-2, maar ondanks kansen voor Mahrez en Vardy viel deze niet meer. Derhalve liepen The Foxes averij op in de titelrace en kunnen concurrenten Tottenham Hotspur, Manchester City en Arsenal woensdag dichterbij komen.